Előfizetői tartalom

Hol érdemes befektetési céllal lakást vásárolni?

Portfolio
Bár az elmúlt öt év során átlagosan több mint 2 százalékponttal csökkentek a lakáskiadással elérhető hozamok, még így is sokan döntenek a befektetési célú lakásvásárlás mellett. Az országnak vannak olyan térségei, ahol továbbra is átlag feletti hozamokkal lehet találkozni, de korántsem biztos, hogy ezek a helyek a fővárosban vannak. Az alábbiakban azt néztük meg, a mostani lakásárak mellett érdemes-e még kiadási céllal lakást vásárolni, és ha igen, az ország mely területein.

Sokáig Budapest volt a lakáskiadás fellegvára, ahol nemcsak a bérleti díjból származó jövedelem miatt, hanem a lakás értékének emelkedése miatt is bőven átlag feletti hozamokra lehetett szert tenni. Több egymást követő év volt, amikor az átlagos áremelkedés meghaladta a 25 százalékot, amihez a kiadásból származó – akár 8-10 százalékos – éves hozamot hozzáadva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés