Előfizetői tartalom

Nem rendszerváltás, forradalom, ami itt zajlik

Az építész feladatköre sok esetben nem a vázlatterv fázistól kezdődik és nem fejeződik be a kiviteli terv fázisánál, egészen a projekt elkészültéig nyújthat olyan tervezési támogatást, ami a fejlesztők, kivitelezők és még az üzemeltetők számára is látható előnyökkel jár. Ehhez azonban a projekt legelejétől kezdve minden szereplő részéről kell az együttműködés, az építészektől pedig egy nyitottság, hogy a fejlesztők fejével gondolkozzanak, és akár egy komplex közgazdasági tervként lássák az épület egész életciklusát. Dr. Paulinyi Gergellyel a Paulinyi & Partners Zrt. elnök-vezérigazgatójával, és Burián Gergő projektigazgatóval beszélgettünk az építész szakma forradalmáról.

A különböző gazdasági ciklusok alatt az építészetről való gondolkodás nagymértékben változott hazánkban. Volt olyan időszak, amikor a fejlesztő mindent a lehető legolcsóbban akart megoldani, és nem foglalkozott a hosszú távú következményekkel, az utóbbi időben viszont a stratégiai gondolkodás, a tudatosság, a tervezési folyamat és így maguk a tervezők is kiemelt szereplővé...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái