Előfizetői tartalom

Kivégzi az Airbnb a hotelpiacot?

Portfolio
Budapest mint turisztikai desztináció népszerűsége és kereslete robusztus módon nőtt tovább az elmúlt években. Az utolsó teljes lezárt pénzügyi évet vizsgálva elmondható, hogy 2018-ban a budapesti szállodákban összesen mintegy 9,3 millió vendégéjszaka realizálódott, ami ötéves horizonton régiós összehasonlításban is kiemelkedő, 23 százalékos növekedést jelent a 2014-es értékhez képest. Az egy kiadható szobára jutó szobaárbevétel ugyanezen időhorizonton 60 százalékkal rekord árszintre, átlagosan 20 500 Ft-ra emelkedett. A hotel- és az irodapiac legfontosabb trendjeiről Németh Richárdot, Hegedűs Attilát és Rábai Györgyöt, a BDO szakértőit kérdeztük.

Mi épül, hol és miért éppen az? Mik a trendek? Legfrissebb piaci információk alapján Budapest szállodai kínálata 2023 végéig várhatóan megközelítőleg 5000 és 6500 közötti vendégszobával bővül, ami mintegy 60 projektet jelent (várhatóan a projektek mintegy 50%-a 2020-ban és 2021-ben valósul meg), és kétszer annyi, mint ahány szoba az elmúlt 4 évben megnyitott. A budapesti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés