Előfizetői tartalom

Fából készült épületek a főváros szívében? - Képeken egy másfajta várostervezés

Portfolio
Úgy tűnik, a legérdekesebb projektek már nem a "mega", "giga" és egyéb nagyságot kifejező jelzőket magukénak tudható beruházások Dániában, sokkal inkább a természetközeli és fenntartható megoldásokra törekednek az újdonságokat és kihívásokat kereső tervezők, építészek. Koppenhága belvárosában, fából készült épületekkel megálmodott városrészt terveztek - szerepel a Bustler cikkében.

A Henning Larsen Architects terve nyerte meg a dán építészeti versenyt, egy 7000 fős új városrésszel a főváros egy olyan belső részén, amely egykor szemétlerakóként működött. A tervek alapján a természetközeliséget a lehető legmagasabb szintekig komolyan vennék az építők, a házak és épületek ugyanis fából épülnének egy több mint 18 hektáros területen belül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés