Koppenhága városkép
Ingatlan

Fából készült épületek a főváros szívében? - Képeken egy másfajta várostervezés

Portfolio
Úgy tűnik, a legérdekesebb projektek már nem a "mega", "giga" és egyéb nagyságot kifejező jelzőket magukénak tudható beruházások Dániában, sokkal inkább a természetközeli és fenntartható megoldásokra törekednek az újdonságokat és kihívásokat kereső tervezők, építészek. Koppenhága belvárosában, fából készült épületekkel megálmodott városrészt terveztek - szerepel a Bustler cikkében.

A Henning Larsen Architects terve nyerte meg a dán építészeti versenyt, egy 7000 fős új városrésszel a főváros egy olyan belső részén, amely egykor szemétlerakóként működött. A tervek alapján a természetközeliséget a lehető legmagasabb szintekig komolyan vennék az építők, a házak és épületek ugyanis fából épülnének egy több mint 18 hektáros területen belül, valamint az úgynevezett "Fælledby" városrész 40 százaléka beépítetlenül maradna.

Építőipar 2020
A tavalyi év sikere után, 2020-ban már 2. alkalommal rendezzük meg - a fél napos után, immáron egész napos – az építőipar jelenéről és jövőjéről szóló konferenciánkat.

A várostervet biológusokkal és környezetmérnökökkel együtt dolgozták ki,  az elképzelés alapján zöld folyosókkal három nagyobb részre vágnák a területet, így biztosítva, hogy minden lakos közelében legyen egy érintetlen zöld rész, illetve, hogy az állatok is szabadon mozoghassanak a területen belül. Az épületek homlokzatai például a madarak és denevérek fészkeinek adhat helyet, de a tavaknak és a nagy zöld területeknek köszönhetően más állatok élőhelyeként is szolgálhat az új városrész. 

Koppenhágában sokan ragaszkodnak a természetközeli életformához, a szabad városként is emlegetett (és leginkább a szürke zónás, illegális, de mégis megtűrt kategóriába tartozó könnyű drogok árusításáról híres) Christiánia egyik részén vízparti házak tömkelegével lehet találkozni, ezekhez keskeny ösvények vezetnek és vélelmezhetően nemcsak a könnyű megközelítés, hanem a közműellátottság is hiányzik az itt lakók életéből, ez mégsem zavar senkit. Ebből a szempontból, a "Fælledby" városrész megalkotása és működése már nem is tűnik elrugaszkodott ötletnek.

Koppenhága Christiania
Christiania

Az új 7 ezer fős várostervezési projekt látványtervei: 

Címlapkép forrása: Getty Images, látványtervek forrása: Bustler

NYSE, trader, broker, válság
toyota
bankkartya pos terminal nfc mobilfizetes
European parliament building, Brussels, Belgium
Frankfurti tőzsde
forintka191126getty
OTP fiók
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
vitézy dávid