Jó hír a reptéren parkoló autósoknak
Ingatlan

Vitézy reagált a ferihegyi parkolóház elkaszálására

Portfolio
Vitézy Dávid a közösségi oldalán reagált a hírre, miszerint jogerőre emelkedett a ferihegyi parkolóház építési engedélyének visszavonása, vagyis ebben a formában és területen nem fog megépülni a hatszintes parkolóház. A napokban megalakult Budapest Fejlesztési Központot (BFK) vezérigazgatója szerint a parkolóház a repülőtér előterének legfontosabb, központi zónájában, a leendő vasútállomás és a terminálok közötti területen akadályozta volna az átjárást.

Jogerőre emelkedett a 2018 decemberében visszavont építési engedély, amit még korábban a Budapest Airport kapott egy hatszintes parkolóház megépítésére. A több mint egy éve leállított építkezésről most kiderült, hogy a projekt ebben a formában biztosan nem fog elkészülni, a kormány új parkolók helyett, tömegközlekedési fejlesztést látna szívesebben a reptér területén:

Future City 2020
A főváros közlekedésének jövője kiemelt témája lesz a május 21-én megrendezésre kerülő Future City 2020 konferenciának.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója közösségi oldalán a hírre úgy reagált, hogy helyes döntésnek tartja, hogy végül a hatszintes parkolóház nem épül meg, 

a repülőtér előterének legfontosabb, központi zónájában, a leendő vasútállomás és a terminálok közötti területen akadályozta volna az átjárást és ezáltal a vasút megépítését, roppant meggondolatlan beruházás lett volna.

Hozzátette azt is, hogy a Budapest Fejlesztési Központ a repülőtér tulajdonosaival együttműködne egy új, hosszú távú fejlesztési koncepció készítésében, ami biztosítja a repülőtéren a hiányzó parkolási kapacitást, de nem akadályozza meg a vasúti bekötést és nem részesíti előnyben az autós megközelítést a vasúthoz képest.

Ezen a központi helyszínen pedig a vasútállomást a terminálokkal összekapcsoló, a nemzetközi, távolsági és helyi buszokat is fogadó új épületet tervezünk, mely a különböző közlekedési módokkal érkező légi utasokat fogadja a reptérre.

- írja Vitézy. 

kórház
Frankfurti tőzsde
koronvavirus
cimlap_kina_szel
forint mnb épület sötét magyar jegybank
Mark Rutte Sebastian Kurz
Magyar Telekom
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Cannes kikötő