Előfizetői tartalom

Itt épül Budapest legújabb városnegyede: az első lakók már beköltöztek

Portfolio
Nagy változások időszakát éljük most az ingatlanpiacon. Az olyan konkrét szabályok, mint a megváltozott lakásáfa biztosan hatással lesznek a következő évek lakáspiacára, de hosszabb távon az új technológiai megoldások és a fenntarthatósági kérdések is meghatározó tényezővé lépnek elő az egyes fejlesztéseknél. Az irodapiacon pedig az építőipari kihívások mellett a megváltozott bérlői igényeket is figyelembe kell venniük a fejlesztőknek. Hogy mindez mit jelent a gyakorlatban, arról a BudaPart városnegyed ingatlanfejlesztőjét, a Property Market Zrt. ügyvezető igazgatóját, Dr. Árendás Gergelyt kérdeztük.

A lakáspiac és az irodapiac csúcsokat döntött tavaly. Mit vár, merre halad tovább a piac? Ami a lakópiacot illeti: nemcsak tavaly, hanem az elmúlt 3-4 évben folyamatosan megdöntötte saját rekordjait. Természetesen ebben döntő szerepe volt a kedvezményes áfakulcsnak. A nyár folyamán azonban az újlakáspiacon általánosságban lassulás volt érzékelhető, a megnövekedett árak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés