Előfizetői tartalom

Látványterven az 5-ös metró nyomvonala - Újabb információk láttak napvilágot

Portfolio
A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa (FKT) múlt heti ülésén megtárgyalta és jóváhagyta az ötös metró távlati koncepcióját, illetve az annak első ütemeként megkezdett hév-fejlesztési programot - mondta el Vitézy Dávid, közösségi oldalán, aki egy látványtervez is mellékelt a várható nyomvonalról. A Karácsony Gergely főpolgármester és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vezetésével működő, a Fővárosi Önkormányzat és a Kormány közötti legmagasabb szintű egyeztető fórum kimondta: kiemelt jelentőségű fejlesztésről van szó, melynek a 2021 és 2027 közötti európai uniós fejlesztési ciklusban történő megvalósításában a Főváros és a Kormány is egyetért.

Február végén a Budapest Fejlesztési Központ kiírta az ötös metró első ütemének tervezésére szóló tendert. A következő évtized legjelentősebb, közel egymillió budapesti és agglomerációs lakos közlekedését segítő hév-fejlesztéseinek tervezőjét nyílt európai uniós közbeszerzési eljáráson választják ki, mely jelenleg is folyamatban van. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés