Előfizetői tartalom

Koronavírus: egyetemisták ezrei költözhetnének a bulituristáknak szánt Airbnb lakásokba

Portfolio
Magyarországon az operatív törzs javaslatára veszélyhelyzetet rendelt el a kormány, amelynek része az egyetemek bezárása is. A rendelkezések értelmében március 12-től a hallgatók nem léphetnek be az egyetem területére és több kollégiumból március 15-től a magyar állapolgárságú diákoknak is ki kell költözniük. A hallgatók azonban az egyetem mellett gyakran dolgoznak is, így felmerül a kérdés, hogy hogyan tudja megoldani a lakhatását az a diák, aki különböző okokból nem tud vagy nem akar hazautazni, viszont a kollégiumban sem maradhat. A helyzet kapcsán adná magát, hogy az üresen álló Airbnb-n hirdetett lakásokat a tulajdonosok a következő hónapokban ideiglenesen bérbe adják az érintett diákoknak. Megvalósítható lenne mindez? Ennek jártunk utána.

Elrendelték a veszélyhelyzetet Magyarországon, amelynek része az egyetemek látogatási tilalmának bevezetése. A lépés nem egyedülálló, hiszen már több európai ország is az oktatási intézmények bezárása mellett döntött. Ez azonban nemcsak az egyetemi oktatóépületeket, hanem a kollégiumokat is érinti, ahol országosan az egyházi és magánkollégiumokkal együtt mintegy 54...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái