Előfizetői tartalom

A koronavírus miatt lemondott szállások? - Mutatjuk a jogi lehetőségeket

Portfolio
A koronavírus terjedése és a további terjedés megakadályozása érdekében bevezetett hatósági intézkedések - utazási korlátozások és tilalmak, karanténok - jelentősen befolyásolhatják a szerződéses kötelezettségek teljesítését. A probléma a gazdasági szereplőket és a magánszemélyeket is érinti, utóbbiak esetében elég csak a lemondott szállások és repülőjegyek után vissza nem térített összegekre gondolni. A szakértők figyelmeztetnek: ha valaki szabadulni szeretne a szerződéses kötelezettségek alól, várhatóan önmagában a vírusra való hivatkozás nem lesz elégséges - derül ki a PwC tanulmányából.

Az utazásokkal és az áruszállítással kapcsolatos jogi követelmények az országok folyamatos bezárkózása miatt különös hangsúlyt kapnak a jelenlegi helyzetben, ennek kapcsán a PwC összefoglalta a jogi kereteket. Két oldalt vizsgáltak, az egyik, hogy a koronavírus miatt lehet-e egy már megkötött szerződésnél lehetetlenülésre hivatkozni, valamint, hogy mikor nem kell kártérítést...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái