Előfizetői tartalom

Mennyi lesz idén az országos ingatlanbefektetési volumen?

Portfolio
2019-ben az előző évhez képest némileg visszaesett az ingatlanbefektetések volumene (1,75 milliárd euró), de a tranzakciók összértéke 2016 óta stabilan meghaladja a 1,5 milliárd eurót. Erős és kiegyensúlyozott kereslet mutatkozott az iroda- és a kiskereskedelmi ingatlanok iránt, emellett jelentősebb mértékben bővült a hotelértékesítések volumene - derül ki az Eston elemzéséből. A kérdés az, hogy idén mire számíthatunk a befektetési volumen tekintetében.

A legkeresettebb eszköztípus 2019-ben is az iroda volt (45%), emellett a kiskereskedelmi ingatlanok és hotelek szintén komoly érdeklődésre tartottak számot (23% és 20% az éves volumenből). A tranzakciók átlagos mérete hozzávetőleg 31 millió euró volt. A tavalyi év legnagyobb értékű (legalább 100 millió eurós) ingatlanbefektetései között szerepel a Roosevelt prémium irodaház...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés