Előfizetői tartalom

Ellepték a kínai lakásvásárlók Budapestet - Ennyi lakás került tavaly külföldi kézbe

Portfolio
Közel 500-zal több lakóingatlant vásároltak tavaly külföldiek Magyarországon mint egy évvel korábban - írja a HVG, a Miniszterelnökség által közzétett adatok alapján. A tavalyi évben így összesen 3732 nem mezőgazdasági ingatlan került külföldiek kezébe, melyből 1696 lakás kínai vásárlókhoz köthető. A vizsgálatban feltehetően az EU állampolgárok vásárlásai nincsenek benne.

Összesen 3732 (nem mezőgazdasági) ingatlant szereztek meg külföldi állampolgárok Magyarországon 2019-ben, miközben 2018-ban még csak 3272 volt ez a szám. A pontos módszertant nem ismerjük, azonban mindenképp érdemes lesz a KSH számait is megnézni majd, ők ugyanis már 2018-ra is mintegy 7300 olyan adásvételt rögzítettek Magyarországon, ahol egy külföldi magánszemély volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés