Ezek a legjobb éttermek és strandbüfék idén nyáron a Balatonnál
Ingatlan

Kétségbeesett levelet írt a siófoki polgármester a koronavírus miatt

Sürgős központi segítséget vár Lengyel Róbert siófoki polgármester a kormányzattól, az operatív törzstől és minden más illetékestől. A városban dolgozók közül sokan máris elveszítették munkájukat, a testület tartalékai hosszú távon kimerülőben vannak.

A polgármester FB-oldalán írt levelében azt közölte, hogy telefonon fordult Witzman Mihály kormánypárti parlamenti képviselőhöz és azt kérte: járjon közbe a kormánynál és az Operatív Törzsnél, hogy konkrét lépésekkel segítsenek a bajba jutott siófokiaknak.

„Nagyon megugrott azoknak a száma az elmúlt napon, akik azzal fordulnak a hivatalunkhoz, hogy elveszítették állandó, vagy épp alkalmi munkájukat, nincs bevételük, nincs tartalékuk, segítsünk. Az önkormányzat, az önkormányzatok lehetőségei végesek, egyszerűen arra kell felkészülnünk, hogy pénzzel nem fogjuk hosszabb távon bírni majd a nyomást (már csak annak okán is, hogy jelentős bevételkiesésekkel kell nekünk is számolni).„ - fogalmazott a városvezető.

Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
Duna Terasz Premium

Duna Terasz Premium

1138 Budapest, Úszódaru utca 3.
322 db lakás
42 – 104 m2 alapterület
43.7 – 95 M Ft
Átadás:
2019 Q2

Ajánlatot kérek

A képviselő – a polgármester bejegyzése szerint – azt felelte, hogy most elsődleges a vírus elleni védekezés, de természetesen más jellegű pénzügyi/gazdasági döntések is voltak és várhatóak is. Megígérte, hogy az Operatív Törzshöz a Fidesz frakcióján keresztül, levélben juttatják el a polgármester felvetéseit. A képviselő a munkaügyi központhoz irányította az állásukat elveszítőket. Lengyel Róbert hasonló közbenjárást kért a helyi védelmi bizottság, a járási hivatal és a megyei kormánymegbízott-tól is.

Siófok honlapján közben megjelent egy tájékoztató, miszerint az önkormányzat létrehozott egy pénzügyi alapot. Ez azt a célt szolgálja, hogy az anyagilag segíteni tudó és akaró magánszemélyek és vállalkozások megtehessék felajánlásaikat. A polgármester FB-oldala szerint már több helyi cég felajánlotta segítségét. A befizetett összegeket a kialakult vészhelyzettel kapcsolatban felmerülő költségekre használják. Az esetleges maradvány összegből veszélyhelyzeti készlet beszerzését finanszírozzák.

Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
Emerald Residence

Emerald Residence

1052 Budapest, Szervita tér 6
109 db lakás
32 – 142 m2 alapterület
Átadás:
2020 H2

Ajánlatot kérek

A Portfolio a napokban ismertette Lengyel Róbert másik felhívását, azt, amit a nyaralótulajdonosokhoz intézett. Abban arra kérte őket nyomatékkal, hogy most ne jöjjenek a városba, mert növelik a fertőzésveszélyt és az ellátórendszer leterheltségét.

Így válaszolt az ezzel kapcsolatban hozzá érkezett gyalázkodó levelekre, amikben sokan kifogásolják a magas helyi adókat és jogaik megsértését emlegetik:

„…ha egyszer minden létező hatóság és minden létező normális média azt kéri mindenkitől, hogy maradjon otthon a fenekén, én miért ne kérhetném ezt azoktól, akik az ország minden részéről jönnek városunkba és igyekeznek itt kihúzni a nehéz időket.

Ez most nem a helyiekről, kontra a nyaraló tulajdonosokról szól, hanem mindnyájunkról, minden magyarról!

Senkinek sem mondtam, nem is mondhatnám, hogy menjen el innen. Akik itt vannak, Isten hozta őket, tartsák be a rezsimszabályokat és várják ennek az őrületnek a végét velünk együtt. Azt viszont igen is és továbbra is mondom, hogy aki teheti, maradjon most otthon, az életvitelszerűen lakott lakásában. Ez az ő érdeke is és a miénk is. Most vészhelyzet van, ami még csak rosszabb lesz. Legyen már egy kis belátás, legyen már az önös érdekeken való túllépés és győzzön mindenkinél a józan ész. ” - kért mindenkit a polgármester.

koronavirus_nagyvaros
boris johnson brexit
joe biden koronavirus
franciaorszagparizs
Küszöbön az összeomlás: Törökország lehet a következő Venezuela
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
lakásárak_ingatlan_ingatlanpiac_koronavírus_albérlet