Ezek a legjobb éttermek és strandbüfék idén nyáron a Balatonnál
Ingatlan

Kétségbeesett levelet írt a siófoki polgármester a koronavírus miatt

Sürgős központi segítséget vár Lengyel Róbert siófoki polgármester a kormányzattól, az operatív törzstől és minden más illetékestől. A városban dolgozók közül sokan máris elveszítették munkájukat, a testület tartalékai hosszú távon kimerülőben vannak.

A polgármester FB-oldalán írt levelében azt közölte, hogy telefonon fordult Witzman Mihály kormánypárti parlamenti képviselőhöz és azt kérte: járjon közbe a kormánynál és az Operatív Törzsnél, hogy konkrét lépésekkel segítsenek a bajba jutott siófokiaknak.

„Nagyon megugrott azoknak a száma az elmúlt napon, akik azzal fordulnak a hivatalunkhoz, hogy elveszítették állandó, vagy épp alkalmi munkájukat, nincs bevételük, nincs tartalékuk, segítsünk. Az önkormányzat, az önkormányzatok lehetőségei végesek, egyszerűen arra kell felkészülnünk, hogy pénzzel nem fogjuk hosszabb távon bírni majd a nyomást (már csak annak okán is, hogy jelentős bevételkiesésekkel kell nekünk is számolni).„ - fogalmazott a városvezető.

Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
Duna Terasz Premium

Duna Terasz Premium

1138 Budapest, Úszódaru utca 3.
322 db lakás
42 – 104 m2 alapterület
43.7 – 95 M Ft
Átadás:
2019 Q2

Ajánlatot kérek

A képviselő – a polgármester bejegyzése szerint – azt felelte, hogy most elsődleges a vírus elleni védekezés, de természetesen más jellegű pénzügyi/gazdasági döntések is voltak és várhatóak is. Megígérte, hogy az Operatív Törzshöz a Fidesz frakcióján keresztül, levélben juttatják el a polgármester felvetéseit. A képviselő a munkaügyi központhoz irányította az állásukat elveszítőket. Lengyel Róbert hasonló közbenjárást kért a helyi védelmi bizottság, a járási hivatal és a megyei kormánymegbízott-tól is.

Siófok honlapján közben megjelent egy tájékoztató, miszerint az önkormányzat létrehozott egy pénzügyi alapot. Ez azt a célt szolgálja, hogy az anyagilag segíteni tudó és akaró magánszemélyek és vállalkozások megtehessék felajánlásaikat. A polgármester FB-oldala szerint már több helyi cég felajánlotta segítségét. A befizetett összegeket a kialakult vészhelyzettel kapcsolatban felmerülő költségekre használják. Az esetleges maradvány összegből veszélyhelyzeti készlet beszerzését finanszírozzák.

Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
Emerald Residence

Emerald Residence

1052 Budapest, Szervita tér 6
109 db lakás
32 – 142 m2 alapterület
Átadás:
2020 H2

Ajánlatot kérek

A Portfolio a napokban ismertette Lengyel Róbert másik felhívását, azt, amit a nyaralótulajdonosokhoz intézett. Abban arra kérte őket nyomatékkal, hogy most ne jöjjenek a városba, mert növelik a fertőzésveszélyt és az ellátórendszer leterheltségét.

Így válaszolt az ezzel kapcsolatban hozzá érkezett gyalázkodó levelekre, amikben sokan kifogásolják a magas helyi adókat és jogaik megsértését emlegetik:

„…ha egyszer minden létező hatóság és minden létező normális média azt kéri mindenkitől, hogy maradjon otthon a fenekén, én miért ne kérhetném ezt azoktól, akik az ország minden részéről jönnek városunkba és igyekeznek itt kihúzni a nehéz időket.

Ez most nem a helyiekről, kontra a nyaraló tulajdonosokról szól, hanem mindnyájunkról, minden magyarról!

Senkinek sem mondtam, nem is mondhatnám, hogy menjen el innen. Akik itt vannak, Isten hozta őket, tartsák be a rezsimszabályokat és várják ennek az őrületnek a végét velünk együtt. Azt viszont igen is és továbbra is mondom, hogy aki teheti, maradjon most otthon, az életvitelszerűen lakott lakásában. Ez az ő érdeke is és a miénk is. Most vészhelyzet van, ami még csak rosszabb lesz. Legyen már egy kis belátás, legyen már az önös érdekeken való túllépés és győzzön mindenkinél a józan ész. ” - kért mindenkit a polgármester.

Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Drámai fordulat Amerikában - Sokan már a következő válságra készülnek?
szíria háború
shanghaikina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
olasz kisváros