Előfizetői tartalom

Már most beárazta az építőipar a forint gyengülését - Még tovább emelkednek a munkadíjak?

Portfolio
Alig egy hete kérdeztük meg Scheer Sándort, a Market Építő Zrt. vezérigazgatóját egy villáminterjú keretében arról, hogy melyek az első tapasztalatok és hatások a kivitelezésekben a koronavírus okozta válsághelyzetben. Már akkor is a járvány építőiparra gyakorolt egyik leglátványosabb hatásaként Scheer Sándor a forint euró árfolyamot említette, ami azóta még tovább emelkedett, tegnap már a 370 forintos szintet is megközelítette. Ez pedig komoly áremelkedést okohat a szektorban, a Világgazdaság által készített interjúból kiderül, hogy számos építőanyag-kereskedő ezt már beépítette az anyagárakba.
Az alkalmazkodás nagyon fontos a jelenlegi helyzetben, az építőiparnak pedig továbbra is helyt kell állnia, nem nyomhatja meg a stop gombot. Idővel elképzelhető, hogy a beruházók inkább kivárnak az újabb fejlesztésekkel, emiatt pedig lassulhat a piac - mondta el Scheer Sándor a lapnak adott interjúban. Kapcsolódó cikkünk 2020. 03. 27. Scheer Sándor: Még nem szabadultak el...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái