Előfizetői tartalom

Visszatértünk 2014-be: alig indul új lakásfejlesztés, de iroda is sokkal kevesebb épül

Portfolio
A koronavírus járvány számos gazdasági ágban okoz komoly problémákat, többek között erős negatív hatást gyakorol az építőiparra is. A hosszabb szállítási idők, illetve a munkaszervezési problémák egyaránt nehezítik a kivitelezők dolgát. Az EBI, Építésaktivitási Jelentéseiben negyedévente vizsgálja meg a hazai építőipar helyzetét, köztük az újonnan induló építkezések volumenét és az adott negyedévben befejezett projektek értékét összesítve illetve szektorok szerinti bontásban egyaránt.

Az eredmények szerint a vírushelyzet az első negyedéves befejezéseket jelentősen csökkentette, 29 százalékkal a járvány nélküli helyzethez képest, különösen a társasházi lakások és a hotel beruházások esetében. Az építési idők pedig jelentősen hosszabbodtak a nehézségek hatására. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés