Előfizetői tartalom

Lakáspiac: egy városrész, ami letaszította a Rózsadombot a trónról

Portfolio
Sok ingatlanbefektetőt foglalkoztat a kérdés, hogy vajon melyek lehetnek Budapesten azok a kerületek, ahol a következő évek során a legnagyobb lesz az áremelkedés. Jópár évvel ezelőtt nem volt kérdés, hogy ha valaki a legdrágább városrészt kereste, akkor Budán, azon belül is a II.kerületben a Rózsadomb környékén volt érdemes nézelődnie. A mögöttünk álló eseménydús közel két évtized azonban alaposan felforgatta a lakáspiacot. Az OTP Ingatlanpont elemzése segítségével megnéztük, hogyan változott a kerületek lakásárak szerinti sorrendje 2003 és 2019 között.

2003-ban mindössze az akkori három legdrágább fővárosi kerületben, az I., a II. és a XII. kerületben haladta meg a lakások átlagos négyzetméterára a 300 ezer forintot. Azóta nagyot fordult a világ, és nemcsak azért, mert ma már a legolcsóbbnak számító XXIII. kerületben is a 340 ezer forintot közelíti az átlagár, de a városrészek árazás alapján kialakított sorrendje...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés