Előfizetői tartalom

Külföldi turistáknak adják ki az önkormányzati bérlakásokat a budai Várban

Portfolio
Rendszeres ellenőrzést tart a budavári önkormányzat, hogy a Várban kiadott önkormányzati bérlakásokat rendeltetésszerűen használják-e a bérlők. Elterjedt ugyanis, hogy többen, turistáknak adják ki rövid távra ezeket a kedvezményes bérleti díj mellett, az önkormányzattól bérelt lakásokat. Ezúttal egy Donáti utcai és egy Országház utcai ingatlan bérlői buktak le, a véletlenszerű ellenőrzés során két turistát találtak az önkormányzat emberei - írja a hvg.hu.

A Halászbástyától alig 100 méterre található az a lakás, amit az eredeti bérlője a booking.com hirdetőoldalon keresztül adott ki rövid távra az ideérkező turistáknak. "Budavári apartman kiadó pazar helyen, két hálószobával, terasszal és folyóra néző pihenősarokkal a Vár nevezetességeinek közelében – olvasható a hirdetésben. A Donáti utcában éppen megszálló turisták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés