parkolás budapest I. kerület
Ingatlan

Több kerület is felülvizsgálná a parkolási engedélyeket

Portfolio
A kevés parkolóhely miatt egyes kerületekben jövő évtől felülvizsgálnák az engedélyek kiadását. A hvg.hu cikke alapján a VII. és IX. kerületben már a szakmai előkészítés zajlik és akár jövő januártól változhatnának a díjak, a VI. kerület pedig a fővárossal közösen tervezi, hogy környezetterhelés alapján vizsgálják felül a lakossági parkolási engedélyeket.

Az engedélyek újragondolására azért van szükség, mert a főváros belső kerületeiben szinte kivétel nélkül kevesebb parkolóhely van, mint ahány engedélyt kiadnak évente az önkormányzatok.

Szeptemberben újabb részletek derülnek ki a kormány rozsdaövezeti lakásprogramjáról.

Az adott kerületi lakók néhány ezer forintos parkolásán kívül több helyen egészségügyi intézmények, cégek, közalkalmazottak is kapnak kedvezményt, valamint létezik egy méltányosságból adott kérelmi kategória is. Utóbbiak felülvizsgálata már egy ideje megkezdődött, az V. kerületi önkormányzat például június 25-ei testületi ülésén már tárgyalt arról, hogy visszavonják az Ecuadori és a Zambiai Köztársaság konzuli képviseletének díjmentes parkolóhelyét. 

Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
Westside Residence

Westside Residence

1134 Budapest, Bulcsú 5-9
206 db lakás
30 – 108 m2 alapterület
34.9 – 93.5 M Ft
Átadás:
2021 Év vége

Ajánlatot kérek

A hvg.hu információi szerint:

egyre több olyan kerület akad, amely fokozatosan megváltoztatná az eddigi gyakorlatot, első körben főleg az intézmények és a cégek számíthatnak változásokra.

Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere a lapnak elmondta, hogy a fő problémát a rengeteg intézményi méltányossági kedvezményes parkolás jelenti. A polgármester első körben azt szeretné, hogy jelentősen emeljék az éves parkolási díjat, de vegyék figyelembe a mozgássérülteket vagy az időseket, vagy akár az autó korát és súlyát. Egyelőre még nincs döntés, de a legfelső kategória akár tízszerese is lehetne a mostaninak. Az intézményeknél is más módszert kellene találni, azok az orvosok például, akik máshol élnek, de hetente egy napot a kerületben rendelnek, csak arra az időszakra kapjanak kedvezményes parkolást, de megoldás lehet az is, ha az intézmények fizetik ki az alkalmazottaknak a díjat.

Ferencváros szintén a rengeteg autó miatt akar változtatni a parkolási rendszeren, de még konkrét tervek még nincsenek, csak a szakmai előkészítés zajlik. 

A VI. kerület viszont a Fővárossal közösen azt tervezi, hogy környezetterhelés alapján vizsgálnánk felül a lakossági parkolási engedélyeket, vagyis ezek az autó típusától függően kerülhetnek kiadásra a jövőben.

Címlapkép: MTI Fotó/Jászai Csaba

Tőzsde
ausztralia melbourne koronavirus kuzdelem200708
calabria olaszország getty stock
szentkiralyialexandra
fiatalok étterem_getty stock
fitch
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
frankfurt_getty_stock