Előfizetői tartalom

A hazai lakások ára közel megtízszereződött az elmúlt 25 évben

Portfolio
A lakásvásárlás minden esetben egy komoly befektetési döntés, hiszen a vásárló a vagyonának jelentős részét fordítja az ingatlanvásárlásra. Az idei évben megjelent világjárvány előre nem látható módon alakította át az ingatlanpiacot, azonban a tavaszi visszaesés után a nyár eleje ismét fellendülést hozott. Minden szempontból jó hír az, hogy bár a felívelési és árcsökkenési időszakok folyamatos váltakozásban vannak a lakáspiacon, a múltbeli adatok mégis azt mutatják, hogy a lakásvásárlás hosszútávon igencsak jó befektetési döntésnek számít – derül ki a LIVING és az Eltinga közös elemzéséből.

Új ingatlan megvásárlására a legtöbb esetben az élethelyzet megváltozásából fakadóan kerül sor: a család bővülése, fiatalok külön költözése, majd a szülői ház kisebbre cserélése mind olyan okok, amelyek új lakóingatlan megvásárlásához vezetnek. Gyakori esetben ezek a döntések nem halaszthatók, ezért sem biztos, hogy megéri éveket várni a „tökéletes” piaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés