frankfurt_getty_stock
Ingatlan

Így változtatta meg a koronavírus az ingatlanbefektetési szokásokat

Portfolio
A koronavírus-válság jelentős változásokat okozott az intézményi ingatlanbefektetők befektetési stratégiáiban. Az Union Investment felmérése szerint a befektetők az alacsonyabb kockázatú és alacsonyabb hozamú befektetéseket részesítik előnyben - írja a CRE Herald. Íme a felmérés részletei.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az Union Investment által Németországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban működő 150 befektetőt vizsgálva elmondható, hogy 58 százalékuk követ olyan stratégiát, hogy az alacsonyabb kockázatú és alacsonyabb hozamú befektetéseket részesítik előnyben. Ez az arány mindössze 35 százalék volt a világjárvány kitörése előtt. A váltás különösen az Egyesült Királyságban tapasztalható meg, ahol a megkérdezettek 79 százalékának a biztonság jelenti a fő befektetési motivációt. A világjárvány előtt ott ugyanez 50 százalék volt.

A hazai ingatlanbefektetési és ingatlanfinanszírozási környezet alakulásával kiemelten foglalkozunk a szeptember 10-i Property Market RELOADED 2020 konferencián. Részletekért kattints!

Ennek ellenére nincs általános vonakodás a befektetések iránt. A felmérésben szereplő európai befektetők csupán öt százaléka kíván elkerülni a jelenlegi szakaszban minden ingatlanbefektetést. Emellett a járvány óta emelkedett az éghajlatbarát befektetések iránti érdeklődés, a válaszadók 54 százaléka azt tervezi, hogy többet fektet be ebbe a szegmensbe, valamint erősödött a saját országokban befektetni szándékozók aránya, különösen Franciaországban.

"Az egészségügy és a logisztika a legkedvezőbb eszközosztályok az európai befektetők körében a jelenlegi piaci szakaszban, mivel az ilyen típusú ingatlanok kevésbé hajlamosak a válságokra, és ez segít stabilizálni a portfólió cash flow-ját." - mondta el Olaf Janßen, az Union Investment ingatlankutatási vezetője. Ennek ellenére a lakóingatlan-osztály továbbra is vonzó marad: a felmérés résztvevőinek 55 százaléka számít arra, hogy ebbe a szegmensbe is növekszik a beáramlás. 

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Atenor - Aréna Business Campus

Atenor - Aréna Business Campus

1087 Budapest, Hungária körút 30.
Kiadó terület: 69072 m2
Bérleti díj: 15 – 16 EUR
Átadás:
2020

Ajánlatot kérek

Az európai ingatlanbefektetők többsége arra számít, hogy a német ingatlanpiac áll helyre a leggyorsabban. Különösen a berlini és a frankfurti piacot értékelik kedvezőnek a válaszadók, de a londoni és a stockholmi is a kedvezőbbek között van. Ezzel szemben a milánói, a madridi és a barcelonai piacok valószínűleg hosszabb ideig harcolnak mad a világjárvány következményeivel.

Címlapkép forrása: Getty Images

charles michel európai tanács elnök
lovrencsics ferencváros fradi foci
bika3
koronavírus kamera maszk covid-19
putyin shutter
koronavirus_strand_maszk_beach_jarvany
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Gyakorlati útmutatás kezdő tőzsdések számára.
új lakások