FONTOS Itt a kormánydöntése az üzemanyagárak szabályozásáról
 
Előfizetői tartalom

Haldokló magyar kisboltok a nagyok árnyékában - Mit tett a plázastop a plázákkal és a boltokkal?

Portfolio
Egy részletes cikkben foglalta össze a hazai plázák és élelmiszárláncok körül kialakult helyzetet a G7, a cikkből többek között kiderül, hogy a hazai tulajdonban lévő kereskedelmi láncok folyamatos boltbezárásokat, míg a külföldi bolthálózatok folyamatos nyitást tudtak elérni az elmúlt időszakban. Mindezt annak ellenére, hogy a plázastop törvény kifejezetten a külföldi nagy láncok terjeszkedését próbálja megakadályozni.

Itthon 2012 óta egyedi döntéstől függ az, hogy lehet-e építeni az országban 400 négyzetméternél nagyobb üzletet, vagy bevásárlóközpontot. A "pláza stop" néven ismert rendelkezés értelmében engedély köteles minden nagyobb üzletfejlesztés, ennek menete azonban különösen alakul itthon: a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal vezetőjének megengedő nyilatkozatára van szükség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés