Előfizetői tartalom

Brutális visszaesés jöhet a budapesti újlakás-piacon: íme a legfrissebb árak és fejlesztések

Portfolio
A nyári hónapokban mintegy 1000 új építésű lakást adtak el a fejlesztők Budapesten, ami ugyan közel duplája az előző negyedéves rekordalacsony számnak, de így is a második leggyengébb érték az elmúlt négy évre visszatekintve - derül ki a Budapesti Lakáspiaci Riport legfrissebb elemzéséből. Az újonnan indított projektek darabszáma és lakásszáma viszont az előző negyedéves mélypontot is alulmúlta, így egyre sürgősebb lenne bejelenteni a kedvezményes lakásáfa rozsdaövezeti térképét. Az alábbiakban a jövőben várható fejlesztések mellett az új lakások kerületenkénti átlagárait is bemutatjuk.

Az elmúlt fél évben mélyrepülésbe kezdett piacon együttesen fejti ki hatását a koronavírus miatti gazdasági visszaesés, a 27 százalékos projektek idei drágulása és az egyre szűkülő kínálat. Az elmúlt egy év során 40-ről 46 százalékra nőtt a 27 százalékos áfával értékesíthető lakások részaránya a kínálatban, miközben az értékesített lakásokból való részesedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés