shutterstock garázs parkoló
Ingatlan

Nehéz a parkolás a belvárosban? - Ez lehet a megoldás

Portfolio
Az iskolakezdés és a szeptember a Parkl adatai szerint mindig legalább 30 százalékkal nagyobb autós forgalmat generál a nyári időszakhoz képest, ami parkolási nehézséget eredményez a belvárosban.  Ezt most a körúti kerékpársáv kialakítása még inkább fokozza. Hogy mi lehet a megoldás, arról Somogyi Zsolt, a Parkl Digital Technologies Kft. alapító-ügyvezetője nyilatkozott.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

"Ahogy bármely nagyvárost, úgy Budapestet is a parkolás megoldása folyamatos kihívás elé állítja. A Parklt amiatt indítottuk el, mert megláttuk azt, hogy a sokszor lehetetlennek tűnő utcai parkolóhely keresésre karnyújtásnyira van a megoldás. Leginkább a belvárosra jellemző, hogy több olyan parkolóhely is szabadon áll a célpontunkhoz közel – például társasházak, irodaházak, szállodák garázsai –, amiről nem tudunk, de legtöbbször még a parkolóházakról, vagy a foghíjtelkeken kialakított parkolók létezéséről sincs tudomásunk. Az elmúlt években több, mint 70 zárt téri partnerünknél csaknem 12 ezer parkolóhelyet gyűjtöttünk össze, hogy ezzel is tehermentesítsük a budapesti utcákat és alternatívát mutassunk az autósok számára." - nyilatkozta Somogyi Zsolt.

Most az a fő feladat, hogy hogyan tudják – többek között a piaci szereplők is – megoldani azt a helyzetet, hogy a nagykörútról kiszorított autósok a kisebb, belső utcákat se terheljék túl. Érdemes feltérképezni azt a lehetőséget, hogy a nagykörúttól például egy-két utcára mintegy 1000 hely érhető el, átlagosan 47 forinttal olcsóbban (a Parkl-lel), mint közterületen.

Ez azonban csak a kezdet, mert hosszú távon sokkal komplexebb megoldásokra van szükség egy élhetőbb, környezettudatosabb város kialakítása érdekében. Ennek elemei lehetnek akár mind a közösségi közlekedés, autómegosztó szolgáltatások, modern parkolási megoldások fejlesztései és a P+R parkolók bevonása egy digitalizált rendszerbe.

"Egyik termékünk a zárt téri parkolás, ez alatt a fizető parkolókat értjük, legyen az pláza, parkolóház, foghíjtelek, szállodagarázs, bármi, ahol fizetni kell a parkolásért. Másfél évvel ezelőtt bevezettünk egy technológiát, aminek a segítségével már nincs szükség a telefonra, a helyi rendszámleolvasó rendszer ugyanis automatikusan be- és kiengedi az alkalmazást használó autósokat" - emelte ki a cégvezető, aki a parkolás üzletágáról és a cég tevékenységéről a Portfolio korábbi interjújában részletesen is beszélt:

Címlapkép forrása: Shutterstock

traders
győr
Orban Viktor keshegyre meno vitak unios tamogatas 200703
teslashutter-20171012
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
A legfontosabb indexek, részvények élő elemzése, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
konferencia property market