A legfőbb célunk, hogy Magyarországon legyen befektetői bérház-piac

Portfolio
A rozsdaövezeti kormányzati lakásprogram volt a Lakás Konferencia fő témája, a szakértők a különböző finanszírozási, szociális, kormányzati, önkormányzati, fejlesztői, építőipari, jogi aspektusokat foglalták össze és mondták el, hogy mire van szükség ahhoz, hogy a lakásprogramban valóban megfizethető árú és bérleti díjú lakások épülhessenek.

A hazai újlakás-piac egyik legfontosabb témája most kétségtelenül a rozsdaövezeti kormányzati lakásprogram, amiről a Lakás 2020 Konferencián a különböző finanszírozási, szociális, kormányzati, önkormányzati, fejlesztői, építőipari, jogi aspektusokból beszéltek a szakértők.

Property Investment Forum 2020
A rozsdaövezeti kedvezményes lakásáfa hatásaival kiemelten foglalkozunk a november 19-i Property Investment Forum 2020 konferencián. Részletekért kattints!

"Ez egy nagyon fontos program, de komplexen kell nézni, különben egy-egy rész elveszik és az egész sikere rámegy." - mondta el Fábián Gergely, ügyvezető igazgató, Magyar Nemzeti Bank.

"A nagy kérdés, hogy a kormány kíván-e másokat is, mint a leggazdagabbakat lakáshoz juttatni. Remélem kíván, hisz ez lenne a helyes." - mondta el Misetics Bálint, szociálpolitikus, a főpolgármester lakás- és szociálpolitikai főtanácsadója, Főpolgármesteri Iroda.

"A bérlakásprogram kereskedelmi banki finanszírozására nincsen példa. Nagyon nehéz lesz ezt banki oldalról megugrani, amikor nem látjuk a jogi szabályokat, nincsenek piaci benchmarkjaink." - emelte ki Nagy Gergely, Budapesti Régió - ügyvezető igazgató-helyettes, OTP Csoport.

"A legfőbb célunk, hogy Magyarországon legyen befektetői bérház-piac." - hangsúlyozta Dr. Takács Ernő, portfolióért felelős vezérigazgató-helyettes, WING Zrt., (Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK), elnök).

"A rozsdaövezeti területek nagyságban, közlekedési infrastruktúrában és lehetőségben évtizedekre előre ki tudnák szolgálni a lakásépítési igényeket." - tette hozzá Vitézy Dávid, vezérigazgató, Budapest Fejlesztési Központ.

Az esemény összefoglalója:

A lakás 2020 Konferencia további előadásai és panelbeszélgetése az alábbi cikkekben lévő videókra kattintva tekinthető meg:

Címlapkép forrása: Stiller Ákos

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF