STA_8003
Ingatlan

A mennyiség mellett a minőségre is fókuszálni kell az új lakások piacán

Portfolio
Az a cél, hogy évente legalább 20 ezer lakás épüljön és ennek egy része legyen bérlakás, de ezt komplexen kell kezelni, városfejlesztési, társadalompolitikai, szociális, politikai szempontból. A rozsdaövezeti program várható hatásairól a Lakás 2020 Konferencián beszéltek a szakértők.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Alapvetően örülünk a barnamezős, rozsdaövezeti programnak, a szomszédos fővárosokban is ez most az egyik legfontosabb városfejlesztési téma. Fontos azonban, hogy szakértői egyeztetések útján történjen ez a kijelölés, ne csak kormányrendelet útján - hívta fel a figyelmet Erő Zoltán, főépítész, Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal.

A piaci alapú mellett a szociális alapú lakásvásárlás is nagyon fontos kérdés, a bérlakások piacán ugyanakkor fejlesztőként nagyon nehezen jön ki a matek. A 4000 forintos négyzetméterenkénti bérleti díj az alja annak, hogy megfelelő hozamok legyenek, ezért is kellenek a programba olyan elemek, ami a piaci és a szociális lakhatás kialakulását segítheti - mondta el Kiss Gábor, ügyvezető igazgató, Metrodom Kivitelező Kft.

A rozsdaövezeti kedvezményes lakásáfa hatásaival kiemelten foglalkozunk a november 19-i Property Investment Forum 2020 konferencián. Részletekért kattints!

A cél, hogy évente legalább 20 ezer lakás épüljön és ennek egy része legyen bérlakás, de ezt komplexen kell kezelni, városfejlesztési, társadalompolitikai, szociális, politikai szempontból - emelte ki Scheer Sándor, vezérigazgató, Market Építő Zrt.

A rozsdaövezetek területeiről már korábban is készültek anyagok, ezeket felül kell majd vizsgálni, de egyébként ezek ismertek. Éppen ezért a területek kapcsán nagy változtatásokra nem valószínű, hogy számítani kell - tette hozzá Schneller Márton Domonkos, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár, Miniszterelnökség.

Ma mindenki egy évre köt bérleti szerződést Magyarországon, ami sem a bérlőnek, sem a bérbeadónak nem jó megoldás. Kellene egy közép és egy hosszabb távú szabályozás, hogy a bérlők nagyobb biztonságban legyenek és a bérbeadóknak is legyen egy kiszámíthatóság - mondta el Dr. Ódor Dániel, Partner, Taylor Wessing.

Az esemény összefoglalója:

A lakás 2020 Konferencia további előadásai és panelbeszélgetése az alábbi cikkekben lévő videókra kattintva tekinthető meg:

Címlapkép forrása: Stiller Ákos

lélegeztetőgép
emanuel macron
panik (2)
Jeffrey Gundlach
palotai dániel
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
spar