fürjes balázs
Ingatlan

Fürjes Balázs: otthonteremtés, közlekedésfejlesztés és minőségi városi zöldfelületek vannak a zászlón (előadás videó)

Portfolio
A közlekedésfejlesztés, az otthonteremtés és a városi zöldfelületek fontosságáról beszélt Fürjes Balázs, Budapestért és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Portfolio által megrendezett Lakás 2020 Konferencián. Az államtitkár teljes előadása a cikkben lévő videóra kattintva nézhető meg.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A közlekedésfejlesztés, az otthonteremtés és a városi zöldfelületek kapcsán az előadás legfontosabb megállapításai:

  • A kormány céljai, hogy az utazók gyorsabban, kényelmesebben, kevesebb átszállással jussanak el a céljukhoz, kevesebb legyen a dugó és csökkenjen a légszennyezés. Két nagy feladat: a HÉV korszerűsítése és a vasút fejlesztése.
Budapest fejlődésének jövőjével kiemelten foglalkozunk a november 19-i Property Investment Forum 2020 konferencián. Részletekért kattints!
  • Az 5-ös metró 2030-ig megvalósítható, ami a Kálvin térig bevitt déli és északi héveket egy metróval köti össze - ennek tervezését megkezdte a Budapest Fejlesztési Központ.
  • A Galvani híd megépítése 30-55 ezer gépkocsival csökkentheti a belváros forgalmát.
  • A kormány elfogadta a rozsdaövezeti területeken a városi otthonteremtési programot, létrehozta a barnamezős akcióterületek fogalmát így a cél, hogy az önkormányzatokkal egyeztetve állapítsa meg a barnamezős területeket. A kijelölt területeken épülő lakások áfája 27 helyett 5 százalék lesz, valamint a lakásbérlet áfamentességet kap.
Fürjes Balázs
Miniszterelnökség, Budapestért és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár
2000-2002 között három évig a Budapest Sportcsarnok (Papp László Sportaréna) újjáépítéséért a 2012-es budapesti olimpiai pályázatért felelős miniszteri biztos voltam, 1998-2002 között igazgatósági tag
Tovább
2000-2002 között három évig a Budapest Sportcsarnok (Papp László Sportaréna) újjáépítéséért a 2012-es budapesti olimpiai pályázatért felelős miniszteri biztos voltam, 1998-2002 között igazgatósági tag Tovább
  • A városvezetéssel közösen egy nagy közparkprogram indulna, amivel 10 év alatt hat nagy közparkot lehetne rendbe tenni.

Az esemény összefoglalója:

A lakás 2020 Konferencia további előadásai és panelbeszélgetései az alábbi cikkekben lévő videókra kattintva tekinthető meg:

Címlapkép forrása: Stiller Ákos

lélegeztetőgép
emanuel macron
panik (2)
Jeffrey Gundlach
palotai dániel
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
spar