Előfizetői tartalom

Így segítheti a rozsdaövezeti lakásáfa a kerületek lakásállományának megújulását

Portfolio
Több lakásvásárlást és lakásfejlesztést támogató programot is beharangoztak az elmúlt hónapokban Magyarországon, melyek közül kétségkívül a rozsdaövezeti lakásáfa részleteit várják leginkább a piac szereplői. A pontos helyszínek még mindig nem ismertek, azonban ahogy a Portfolio legutóbbi lakáskonferenciáján is elhangzott, vélhetően nagy átfedés lesz az általunk is barnamezősnek gondolt területekkel. Az alábbiakban a program lehetséges hatásait vizsgáltuk meg az MNB és az Eltinga elemzésének segítségével.

A 2019. év végével lezárult a 2016 óta tartó, ideiglenes, kedvezményes, 5 százalékos újlakás áfakulcs időszaka. 2023. december 31-ig azon lakásprojekteket lehet még 5 százalékos áfakulccsal értékesíteni, amelyek esetén a végleges építési engedély 2018. november 1-ig rendelkezésre állt. Az elmúlt években a lakáspiaci áremelkedéssel párhuzamosan az új építésű lakások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés