Előfizetői tartalom

Orbán Viktor bejelentésére véget érhet az őrület a használt lakásoknál

Hatalmas lendületet vehet a hazai ingatlanpiac köszönhetően annak, hogy a kormány visszavezeti az új lakások 5%-os áfáját jövőre. A piaci szereplők által régóta várt intézkedés nyomán végre érdemben bővülhet a kínálati oldal, 10 éves időtávon akár 100-200 ezer új lakás zúdulhat a piacra. Ez a volumen pedig már alkalmas lehet arra, hogy a használt lakások árazásánál sok esetben megfigyelhető anomáliát háttérbe szorítsa, szerencsés esetben szinte teljes egészében megszüntesse Budapesten.

Az elmúlt években hatalmas ralit láthattunk a budapesti ingatlanpiacon, az új és a használt lakások ára konkrétan megtöbbszöröződött a 2014-es mélyponthoz képest. Ez a látványos emelkedés egyben azt is eredményezte, hogy tavaly már olyan árszinteket ért el a piac, amely érdemben visszavetette a keresletet, látványosan csökkentette a tranzakciószámokat mindkét szegmensben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés