újbuda
Ingatlan

Sok ezer ember mindennapjait könnyítheti meg a Déli Körvasút - Három új megállót is kialakítanak

Portfolio
A Kelenföld és Népliget közötti Déli Körvasút fejlesztés célja, hogy a vonatok a jelenleginél háromszor sűrűbben járhassanak, közvetlen, a várost átszelő elővárosi járatok indulhassanak Magyarország keleti és nyugati nagyvárosai és az agglomeráció települései között, három metróvonallal (M3, M4 és jövőbeni, a hévek fejlesztésével létrejövő M5) is kapcsolatot teremtve. A vasútvonal környezetének rendezésére most indul a tájépítészeti tervezés is, a BFK a tervezés megkezdése előtt kérdőívben kéri az újbudaiak és a vasút mellett élők véleményét arról, milyen tartalommal gazdagodjon a Körvasút környezete - áll a BFK közleményében.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Déli Körvasút fejlesztés célja, hogy a jelenleg csak egy irányból, félóránként erre járó Székesfehérvár–Kőbánya-Kispest közötti elővárosi vonatok a jelenleginél háromszor sűrűbben járhassanak, azaz tízpercenként érkezzenek a budai agglomeráció három régiójából a tatabányai, a székesfehérvári és a pusztaszabolcsi vonalról, és Pesten is három irányba folytathassák útjukat. Ugyancsak több távolsági járat használhatja majd ezt a szakaszt, például Kelet-Magyarországról Budapesten át, az új megállókban városi csatlakozást biztosítva például a Balaton felé.

„Ma Budapest közlekedésének igazi kihívása, hogy az elővárosokból és a külső kerületekből naponta egymillióan jönnek be és több mint kétharmaduk autóval érkezik. A főváros és az elővárosok közlekedésében ezért új egyensúlyra van szükség a közösségi közlekedés, az autós közlekedés és a kerékpáros közlekedés között, ennek érdekében tervezünk új déli Duna-hidat a hozzá kapcsolódó új budapesti körutat, új P+R parkolókat, ezért fejlesztjük a héveket és a vasutat is. A Déli Körvasút fejlesztésének köszönhetően a külvárosokból, az elővárosokból, az agglomerációból érkezők gyorsabban, kényelmesebben, kevesebb átszállással érhetnek majd célba.” – ismertette a fejlesztés céljait Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

November 19-én ismét együtt a hazai ingatlanpiac. Találkozunk a PIF-en!

„A vasútnak a városi közlekedés szerves részévé kell válnia, ehhez megfelelő átszállási kapcsolatokra van szükség, létrehozásuk elsődleges cél a Déli Körvasút fejlesztése során. Mivel a vasútfejlesztés a Déli Körvasút esetében városi környezetben zajlik, tekintettel kell lennünk a vasút mellett élők igényeire, és arra, hogy a Déli Körvasút fejlesztésével a környéken élők is nyerjenek.” – mondta Vitézy Dávid a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

A vasút először ezen a vonalon egyenrangú, gyors városi közösségi közlekedési eszköz lesz, és választásként jelenhet meg a Budapesten belüli közlekedésben is, többek között Budafok, Nagytétény, Újbuda felől a dél-pesti kerületekbe tartók számára.

Az érintett szakaszon a mostani egy helyett három megálló lesz

  • Budán a Kopaszi-gát és az Infopark között létesülő Nádorkert megállónál lehet majd átszállni a budai fonódó villamos új ágára is.
  • A pesti oldalon az egyik megálló a Közvágóhídnál épül, kapcsolatot adva a H7-es és H6-os HÉV-re, távlatban az 5-ös metróra, illetve az 1-es és 2-es villamosra. Az új állomás kiváltja a mai ferencvárosi megállást is.
  • A másik új állomás pedig a Népliget délkeleti sarkánál jön majd létre, átszállási kapcsolatot teremtve az M3-as metróhoz, a népligeti buszpályaudvarhoz és a 3-as villamoshoz.

A fejlesztésekkel egy új, a Hamzsabégi úttól a Rákóczi hídig tartó összefüggő kerékpáros főtengely is létrejöhet, amely a budai felső rakparton futó kerékpárúthoz csatlakozik. A Déli Körvasút környezetének rendezésére a közösségi tervezést több lépcsőben zajlik majd, a BFK és a NIF ehhez kéri az itt élők véleményét. Elsőként a legérzékenyebb, a lakóövezetbe legjobban beépült budai szakasz funkcióinak általános környezetrendezési tervezése indul meg, az ezzel kapcsolatos kérdőív kitöltésére november 15-ig van lehetőség. Egy második körben már a konkrét közösségi tervezési döntésekben lehet majd véleményt alkotni.

Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
BudaPart

BudaPart

1117 Budapest, Buda-part tér
817 db lakás
29 – 124 m2 alapterület
Átadás:
2019 Q3-tól

Ajánlatot kérek

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán 

karácsony utca boltok tömeg
pif2020
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Beckum