Előfizetői tartalom

Megszólalt az MNB: a várakozás alapján óriási bedőlések jöhetnek a hotelpiacon

Portfolio
A hotelpiac jelenlegi számait, illetve a jövőbeli visszaépülési várakozásokat elnézve, a várakozások szerint szinte elkerülhetetlen, hogy bedőlések is elérjék a hotelpiacot. Ismerve a piaci dinamikát - ami az egyiknek rossz, az a másiknak jó - vélhetően lesznek olyan nagyobb likviditással rendelkező nagybefektetők, akik hosszabb távon tudnak gondolkodni és bízni a turizmusban, így jó lehetőségeik lehetnek majd a vásárlásra. A turizmus nehéz helyzete mellett, az irodapiac, a bevásárlóközpontok és üzletek, valamint a logisztikai ingatlanok kilátásait, és az eddigi változásokat is összefoglalták az MNB elemzői a legfrissebb kereskedelmi-ingatlanpiaci jelentésben.

A kereskedelmi-ingatlanpiac többnyire szorosan leköveti a gazdasági ciklusokat, de némi csúszással reagál, így ez a szegmens még jobb teljesítményt mutat, miközben a gazdaságban már erősebb visszaesést lehet látni. Jelenleg abban a szakaszba vagyunk, amikor nagyobb a veszélye, hogy elcsúszik a kereslet és a kínálat, és túlfűtötté válik az ingatlanpiac. Most látható először...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái