irodák irodapiac budapest
Ingatlan

A legkülönlegesebb hazai irodaházak - Szavazz 2020 legjobbjára!

Portfolio
Jövő héten rendezzük meg az év legjelentősebb hazai ingatlanpiaci eseményét, a Property Investment Forum konferenciát, ahol idén sem maradhat el az év legkülönlegesebb projektjeinek, legmeghatározóbb üzletkötéseinek, a legnagyobb tranzakcióinak, vagy a legtehetségesebb személyének a díjazása. Az összessen 12+1 kategóriáról már korábban beszámoltunk, ezek között van 4 olyan, amelyről nemcsak a szakmai zsűri dönt, hanem az Olvasóink szavazatára is számítunk. A héten 4 cikkben lehet szavazni az "Év Irodafejlesztésére" az "Év Lakóprojektjére (100 lakás felett)" az "Év Lakóprojektjére (100 lakás alatt)" és az "Év Hotelprojektjére". Legyél részese te is a döntésnek és szavazz! A közönség által legtöbb szavazatot kapott projekt, így plusz egy "igennel" kerül a 8 tagú szakmai zsűri elé. Szerinted melyik a legmeghatározóbb irodafejlesztés, amit ebben az évben adtak át a hazai piacon? Íme a négy esélyes.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A héten 4 cikkben lehet szavazni majd az egyes kategóriákra, elsőként az "Év Irodafejlesztésére" tudnak szavazni Olvasóink. Az idei év "shortlistesei": 

  1. Agora Tower + Hub – Fejlesztő: HB Reavis - terület: 69 000 m2
  2. Aréna Business Campus "A" épület – Fejlesztő: Atenor - terület: 20 400 m2
  3. BudaPart GATE – Fejlesztő: Property Market - terület: 20 090 m2
  4. Nordic Light Trio – Fejlesztő: Skanska – Tulajdonos: JR AMC - terület: 13 290 m2

Ha ennyiből nem tudsz dönteni, részletesebb leírásokat lejjebb olvashatsz.

A szavazás hétfőn délben lezárult. Köszönjük a voksokat!

A BudaPart Gate irodaház ezáltal +1 szavazatot kapott a zsűri előtt. A végleges nyertes november 19-én a Property Investment Forumon kiderül. 

iroda_ezredik verzio
November 19-én a PIF-en kiderül, hogy kik lesznek az idei év legjobbjai az ingatlanpiacon.

Néhány részlet a négy esélyesről

1. Agora Tower + Hub – Fejlesztő: HB Reavis - terület: 69 000 m2

Még 2017-ben indította el a HB Reavis második magyarországi beruházásaként az Agora Budapest projektet, a Váci úti irodafolyosón fekvő összesen 136 ezer négyzetméternyi irodaterületből álló öt épület közül 2020-ban adták át az Agora Tower és Agora Hub irodaházakat. Az egyenként 34 500 négyzetméter bérbeadható területű épületekre már tavaly előbérleti szerződést kötöttek a legnagyobb bérlők, a 8 emeletes, szintenként 4500 négyzetméteres Agora Hub ad otthont 22 ezer négyzetméteren többek között a BP 1800 munkavállalójának, míg a 16 emeletes Agora Towerbe a Raiffeisen Bank költözött be 20 ezer négyzetméterre 1500 munkavállalóval. Mellettük bérlő lesz még a B+N Referencia Zrt., a Nowy Styl és a Stada Hungary Kft., a Qubes és egy 2500 négyzetméteres co-working iroda is helyet kap, amelyet a HB Reavis leányvállalata, a HubHub üzemeltet. Az első ütem során az épületek megszerezték a BREEAM Communities Interim épületminősítést, illetve az Agora Hub épülete a BREEAM New Construction előminősítésben a legmagasabb, ’Outstanding’, míg az Agora Tower épület a második legmagasabb, az ’Excellent’ szintet ért el. A komplexum a londoni székhelyű MAKE Architects és hazai FINTA Stúdió tervei alapján valósul meg, a teljes befejezés 2024-re várható, melynek végeztével az irodaépületek mellett közel 10 ezer négyzetméternyi kiskereskedelmi területet is kialakításra került. A teljes projektre összesen 140 millió eurós hitelt vett fel a HB Reavis, a kölcsönt egyenlő arányban finanszírozza az Erste Csoport és a Raiffeisen Bankcsoport (RBI Group).

Agora_phase1-1_forras hb reavis
Agora Tower + Hub, forrás: HB Reavis

2. Aréna Business Campus "A" épület – Fejlesztő: Atenor - GLA 20 400 m2

2018 tavaszán kezdte el építeni a VIII. kerületi Hungária körúton elhelyezkedő Aréna Business Campus-t az Atenor ingatlanfejlesztő. A teljes projekt befejeztével egy 72 ezer négyzetméteres irodaparkot fognak átadni, a négy épületből az első "A" épület idén májusban kapta meg a használatbavételi engedélyt. Nyolc emeleten, összesen 20 ezer négyzetméter bérbeadható irodaterülettel rendelkezik, amelynek körülbelül a fele már bérlőre talált. Az irodakomplexum BREEAM Excellent és Access4you minősítéssel rendelkezik. A második, „B” épületének mélyépítési munkálatai már folyamatban vannak, így további 15 ezer négyzetméter irodaterület készül el 2021 közepére, a projekt befejező, „C” és „D” ütemeinek kivitelezését pedig a tervek szerint két-három éven belül befejezik. A jelenlegi kivitelezési munkákat a Péter Építő Kft. végzi.

arena business campus_forras atenor
Aréna Business Campus, forrás: Atenor
Portfolio Ingatlan Irodakereső
Atenor - Aréna Business Campus

Atenor - Aréna Business Campus

1087 Budapest, Hungária körút 30.
Kiadó terület: 69072 m2
Bérleti díj: 15 – 16 EUR
Átadás:
2020 Q2

Ajánlatot kérek

3. BudaPart GATE – Fejlesztő: Property Market - GLA 20 090 m2

A BudaPart projekt kivitelezését 2016 végén indította el a Property Market, az irodaházak közül a GATE elsőként került átadásra 2020 márciusában. A Lágymányosi-öbölnél található irodaház 11 emeleten, mintegy 20 ezer négyzetméteren kínál irodát és egyéb szolgáltatásokat, illetve a földszint mellett négy szinten mélygarázst. A LEED GOLD minősítéssel rendelkező irodaház mintegy 90 százaléka már bérlőre talált, közöttük van például a DBH Serviced Office 2500 négyzetméteres bérelt területtel, a Melódin, az IFUA, a Novo Nordisk, az Atradius Magyarország, a Semcon Hungary, a doTerra és a Sió ECKES. A BudaPart GATE építését a Studio’100 építésziroda tervei alapján a Market Építő Zrt. végezte. A teljes projekt befejeztével összesen 250 ezer négyzetméternyi irodaterület valósulhat meg, összesen 13 irodaházban.

budapart gate forras budapart
BudaPart GATE, forrás: Property Market
Portfolio Ingatlan Irodakereső
BudaPart GATE

BudaPart GATE

1117 Budapest, Buda-part tér 2.
Kiadó terület: 4521 m2
Bérleti díj: 15.5 – 18.5 EUR
Átadás:
2020

Ajánlatot kérek

4. Nordic Light Trio – Fejlesztő: Skanska – Tulajdonos: JR AMC - GLA 13 290 m2

A Nordic Light irodakomplexum harmadik, egyben utolsó fázisát idén szeptemberben adták át, a Skanska fejlesztésében megvalósuló 7 emeletes Nordic Light Trio irodaház mind a 14 ezer négyzetméterét már bérbe adták, a legnagyobb bérlője a Roche Szolgáltató (Európa) Kft. A Paulinyi & Partners által tervezett épület LEED Gold, illetve WELL minősítéssel rendelkezik, és az irodatereken túl, 223 parkolóhelyet biztosító mélygarázs és 2400 négyzetméteres parkosított kert is helyet kapott az épületben. A befejezés előtt egy évvel a fejlesztő a JR AMC dél-koreai befektetési alap számára értékesítette az ingatlant. A vételárat ugyan nem hozták nyilvánosságra, de az alapterület, a bérleti díjak és az elvárható hozamok alapján, az irodaház értéke elérhette akár a 13 milliárd forintot is.

Nordic Light Trio, forrás: Skanska
orbanviktor
bécs
terror europa dzsihad
kórházi ágy egészségügy
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

getty, toronydaru, daru, építkezés