pláza
Ingatlan

Revansot fognak venni a plázák és az üzletek: "Az emberek költeni akarnak"

Portfolio
Egy új formában, de változatlanul sokszínű előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel zajlik jelenleg is a Property Investment Forum, a hazai piac egyik legjelentősebb ingatlanpiaci eseménye. Az online konferencián az első előadások között az ingatlanpiac egyes szektorainak jövőjéről és a várakozásokról beszéltek az előadók. A hotelpiac nincs egyszerű helyzetben, a retail, illetve az iroda szegmnes azonban gyorsan visszatérhet a korábbi lendületbe, csak úgy, mint a belvárosi lakhatás népszerűsége.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Paradigmaváltás után jött egy világjárvány

Noah Steinberg FRICS, elnök-vezérigazgató, WING, (RICS magyarországi elnöke) nyitóbeszédében elmondta, hogy nagyon eltérően, de hasonló kihívásokkal szemben állva élik át az egyes ingatlanpiaci szegmensek a járványhelyzetet. Mint hozzátette

Nem azzal kell foglalkozni, hogy 5 év múlva mi lesz, hanem arra kell koncentrálni, amit most tudunk tenni.

A vezérigazgató hozzátette, hogy a harmadik olyan változás 20 év alatt, ami meghatározó az ingatlanpiac életében is. Legutóbb átéltünk egy paradigmaváltást és most jött egy világjárvány. 

Egy héttel korábban zárult egy nemzetközi tranzakció, amiben két irodaház kelt el, ez jó jel, mert látszik, hogy jól működik a piaci mechanizmus.

Végül Noah Steinberg azzal zárta beszédét, hogy meggyőződése, hogy 1 év múlva már, egy nagy konferenciateremben sok ingatlanpiaci szereplővel közösen összegyűlve fogunk visszaemlékezni erre az időszakra.

Noah Steinberg
Noah Steinberg

Revans a retail piacon

Már látjuk a fényt az alagút végén

– így foglalta össze az általános helyzetet Spencer Levy, Chairman of Americas Research and Senior Economic Advisor, CBRE, majd hozzátette, hogy az elnökválasztás az Egyesült Államokban egy stabil időszakot fog hozni. Magyarországon is az ingatlanpiac egy kihívásokkal teli szegmens, de a bővülés is látszik, egyre több a befektető, több adásvétel zajlik és olyan országokból érdeklődnek a budapesti piac iránt, mint Szingapúr, Dél-Korea, illetve Európából is számos érdeklődő ajánlatevő van, többek között a kedvező lokáció, illetve a hozamkörnyezet miatt.

Levy Spencer
CBRE, Chairman of Americas Research and Senior Economic Advisor
Spencer Levy a CBRE - a világ legnagyobb kereskedelmi ingatlan vállalatának - Amerikai Kutatási Vezetője és vezető gazdasági tanácsadója. Spencer a CBRE ingatlanügyekért felelős szóvivője Amerikában.
Tovább
Spencer Levy a CBRE - a világ legnagyobb kereskedelmi ingatlan vállalatának - Amerikai Kutatási Vezetője és vezető gazdasági tanácsadója. Spencer a CBRE ingatlanügyekért felelős szóvivője Amerikában. Tovább

Más ingatlanokra, más helyzet vár a jövőben, Spencer Levy összefoglalása alapján: 

  • Ipari ingatlanok: ez a kategória egyértelműen átvette a hotel és retail eddigi uralmát és az első számú eszközosztállyá lépett elő a piacon. Persze, van némi aggodalom arra vonatkozóan, hogy túl optimisták a szereplők ezen iparág iránt. A többség további növekedést vár az ipari ingatlanoknál, de vannak aggodalmak, hogy ez nem lesz olyan erős 2021-ben, mint 2020-ban volt.
  • Lakóépületek: a város belső és külső részén lévő lakóépületek között mindig is egy erős választóvonal volt, ezek leginkább az utazás és a mobilitás miatt váltak el egymástól. "A személyes tapasztalatom, hogy  amennyire nehéz volt eddig, annyira jól teljesít most a házfejlesztési szegmens. De vajon meddig tart a központi részekről átterelődött figyelem a város külső részei felé? A kérdés megválaszolására azt kell átgondolni, hogy hol a legjobb dolgozni. Véleményem szerint a belvárosban jobb lakni és a közelbe elmenni dolgozni."
  • Irodapiac: Várhatóan vissza fognak térni az irodákba dolgozni a munkavállalók, ugyan most 5-15 százalékos üresedést látni például az olyan nagyvárosokban mint New York, de a következő év végén már ez is stabilizálódhat. Egy másik fontos kérdés, hogy hogyan fog átalakulni az irodák belseje, várhatóan flexibilis terekre lesz szükség. 
  • Retail ingatlanok:

    Az emberek pénzt akarnak költeni, ezt hívják a retail piac revansának

- a szakértő hozzátette azt is, hogy Hongkongban, Taipeiben és azokon a helyeken, amelyek nyitva vannak, gyorsan megugrott a lakosság költekezése. Ez nemcsak éttermekre vonatkozik, hanem a luxuscikkek piacára is. "Miért? Mert az emberek pénzt akarnak költeni, amint szigorítások elmúlnak."

  • Hotelpiac: ez talán a legnehezebb ügy, három típusa van hoteleknek, egy a nemzetközi, a másik a belföldi és a harmadik az üzleti utazókat fogadja. A belföldi utazás fog a leghamarabb visszatérni, a másik kettő viszont a normális szintjére várhatóan csak 2023-ra pattan vissza. 
A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
koronavirusholidayfairvirtual
Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett
plug in elektromos auto tamogatas
bull
boldog kereskedő trader befektető
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
dürer3