Előfizetői tartalom

Megszólalt a BKK: ezért zártak le a háromból két sávot az autós forgalom elől

Portfolio
A gyors és akadálytalan metrópótlást szolgálják az új "BKK-sávok" a 3-as metróvonal középső szakaszának felújítása idején - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel. A több lezárt BKK-sáv láttán sok autós értetlenül állt, a Bajcsy-Zsilinszky úton a Kálvin tér irányában például a három sávos kialakításból a középső szakaszt használhatják a BKK járművei, míg a szélső sávot csak kanyarodásra (az útszakaszok egyes részeit betontömbökkel le is zárták) lehet használni, így lényegében a belső sáv maradt az autósok részére fenntartva.

A köznyelvben viharos gyorsasággal "BKK-sáv" néven meghonosodott forgalmi sávokat alakítottak ki a Múzeum körúton és a Bajcsy-Zsilinszky úton a 3-as metró november 7-én kezdődött belvárosi pótlásához kapcsolódóan. A BKK közleménye alapján forgalomtechnikai megoldás megfelel a KRESZ szabályainak, célja pedig az, hogy a metrópótló autóbuszok a lehető legakadálytalanabbul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés