Előfizetői tartalom

Berobbantotta a járvány az építőipar digitalizációját? - Így látják a szakértők

Portfolio
Egy év alatt nagyjából 5 milliárd dollár áramlott be kockázati tőkebefektetésként az építőipar innovációiba, de a korábbi évek is erősek voltak a 3D nyomtatás, a moduláris technikák, és a mesterséges intelligencia fejlődésének területén. Az innovációk nagyon nagy része a digitalizációval kapcsolatos, amit jól mutat, hogy a kockázati tőkebefektetések körében 15-szörös volt a növekedés. Noha az az építőipar a többi iparággal összevetve még most sem túl digitalizált, az elmúlt években hatalmas fejlődés indult el. Hogy mivel vagyunk most előrébb, mint egy éve, mennyit fejlődött a digitalizáció, és hogyan lehet a digitalizáció iránti igényt a munkatársak esetében erősíteni valamint az értékláncban fenntartani, arról Báthory Balázs, a Market Építő Zrt. innovációért és stratégiai fejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese kérdezte a Property Investment Forum 2020 konferencia szakértőit.

Nagyon sok partnerünkkel tartjuk mi is online a kapcsolatot, sokan közülük idén először használtak online rendszereket. Ezek velünk is fognak maradni, így aki nem lép elég gyorsan előre a digitalizációban, az versenyhátrányba fog kerülni. Összefogásra és standardokra van szükség ahhoz, hogy együtt tudjunk digitalizálni, szinte lehetetlen, hogy valaki önmaga digitalizáljon...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái