Előfizetői tartalom

Vidéken is erősödnek a logisztikai fejlesztések - Íme egy alföldi példa

Portfolio
A hazai logisztikai piac erősen Budapest-központú. A teljes állomány legnagyobb része a főváros közvetlen agglomerációjában található, és az e-kereskedelem térnyerése szintén az ilyen irányú fejlesztéseknek kedvez. Ennek ellenére vidéken is vannak olyan kiemelt lokációk, ahol a jó infrastruktúra és közlekedés lehetővé teszi jól működő ipari parkok jelenlétét. Ezúttal Kecskeméten láthatunk egy példát, ahol a Flisom AG svájci technológiai vállalat költözik a kecskeméti VGP Parkba.

Becslések szerint a koronavírus-járvány mintegy négy évvel gyorsította fel az e-kereskedelem felé történő elmozdulást, amivel együtt a logisztikai ingatlanok is egyre fontosabbá válnak. Sok helyen azonban még most sincs meg a kritikus vásárlói tömeg ahhoz, hogy megérje kizárólag erre alapozva spekulatív fejlesztésekbe fogni. A technológiai vállalatok ugyanakkor továbra is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés