Előfizetői tartalom

Felemás év után az építőipar: ennyivel csökkent az induló projektek értéke

Portfolio
2020-ban a világjárvány miatt jelentős zuhanás volt tapasztalható az építőiparban is, az évet pedig az utolsó negyedév sem tudta megmenteni. Az előző év alacsony értékűnek számító negyedik negyedévéhez hasonló mértékű, 442 milliárd forintos összegben kezdődtek meg kivitelezési munkák – derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből. Az év közepén tapasztalt hatalmas csökkenés révén a szektorban a 2019-hez képest 15%-kal, 2018-hoz képest pedig 30%-kal kisebb összegben kezdődtek meg építési munkák, miután 2020-ban csak kevesebb, mint 2000 milliárd forintot (1990 milliárd) tett ki az építőipari Aktivitás-Kezdés mutató értéke. A csökkenés mindegyik jelentősebb alszektort érintette.

Az EBI Építésaktivitási Jelentés három kutatócég együttműködésének eredménye, melyhez az iBuild a projektkutatással és a projektadatbázissal, az ELTINGA Ingatlanpiaci Kutatóközpont és a Buildecon Építésgazdasági Kutató pedig a mutatószámok kialakításával és az aggregálást végző algoritmusok kidolgozásával járul hozzá. Az építőipari aktivitás: a megkezdett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés