Előfizetői tartalom

Tényleg bulinegyed lesz a Margit körútból? - A legfontosabb kérdések Buda új "kultúr-főútjáról"

Nem. A tervek szerint nem lesz bulinegyed, de kanyarodjunk vissza az elejére. Nemrég söpört végig a hír a sajtóban, hogy a régóta dédelgetett koncepció, miszerint a Margit körút a dél-budai Bartók Béla út mintájára megújuljon, érdemi lökést kapott és komoly tervezés és előkészítés indult meg a koncepció sikeréért. A program sikeressége millió apró tényezőn múlhat és múlik majd, kezdve a pénzügyi feltételeken és megtérüléseken, a bérleti konstrukciókon keresztül az egységes branden, marketingen át, az élhetőséget és a funkcionalitást szabályozó és segítő fizikai és jogi környezetig, stb., stb., hosszasan sorolhatnánk. A vágy és a koncepció adott, az elengedhetetlen politikai akart és támogatás szilárdnak látszik, most már csak a (jogi, pénzügyi, infrastrukturális, élhetőségi) körülményeket és azt az extrát kell beletenni, amitől fogalommá és önműködő városi/budai entitássá válhat a "Negyed". A koncepció részleteire vonatkozó kérdéseinkre Ongjerth Dániel, a Margit-negyed Döntéselőkészítő és Tanácsadó Testület tagja adta meg a jelen fázisban és körülmények között lehetséges válaszokat. A villáminterjúból az is kiderül, hogyha befektetői szempontból érdeklődnénk a Margit-negyed fellángolása után, akkor hol érdemes majd keresgélni.

Melyek a konkrét ingatlanok, amik az Önkormányzat részéről a programban hasznosulhatnak? Általánosságban az Önkormányzat egyik célja a Margit-negyed programmal, hogy minimálisra redukálja a használaton kívüli ingatlanállományát. Biztosan lesznek olyan óvóhelyek, padlások, amiknek nehéz megtalálni a funkcióját, de arra törekszünk, hogy ilyen maradjon az Önkormányzati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés