Előfizetői tartalom

Ne lakást vegyél! - Gazdagodj inkább mások ingatlanvásárlásából

A lakáspiac szárnyalt az elmúlt 4-5 évben. A jutalékos rendszerben dolgozó ingatlanosok bevétele pedig úgy nőtt akár a duplájára, hogy közben ők ugyanazt csinálták, ugyanannyi lakást adtak el, változatlan befektetett energia mellett. Miért? Mert az eladott lakások értéke megduplázódott, így a 3-4%-os jutalék is dupla annyi lett. De mit tegyünk, ha erre csak most eszmélünk fel? Érdemes még belekezdeni, vagy innen már úgyis jön a lejtmenet, ez a vonat elment, és a robotok, meg a mesterséges intelligencia egyébként is elveszik az ingatlanosok munkáját? Ráadásul ki akar egy fájóan alacsony társadalmi megbecsüléssel rendelkező szakma vidám és lelkes képviselője lenni? Máté Ferenccel, a Duna House vezérigazgató-helyettesével és Bölcsföldi Viktorral a Duna House franchise értékesítési vezetőjével beszélgettünk ezekről a kérdésekről.

Kezdjük egy erős kérdéssel. Miért akarna ma bárki ingatlanirodát nyitni, ingatlanos lenni? Máté Ferenc: Az ingatlanpiac felfutó időszakában, az elmúlt öt évben kevesebben tették fel ezt a kérdést, hiszen mindenki részesülni akart egy folyamatosan fejlődő és bővülő szektor lehetőségeiből. A gazdasági helyzet megváltozott, így érthető, hogy mindenki újra óvatosabban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés