jokai_ter_1-1332
Ingatlan

Ilyen lesz a megújuló Jókai tér (képek)

Portfolio
Idén nyáron elkezdődhet a VI. kerületi Jókai tér felújítása,melynek során rendezett pihenőparkot terveznek megvalósítani irodalmi olvasósarokkal, pergolával, sok ülőbútorral, valamint növényeket, virágágyásokat is telepítenek, és egy kulturális eseményeknek is helyet adó színpadot is kap a park - írja önkormányzati információk alapján a Pestbuda.hu.

A Jókai tér megújítására vonatkozó tervek még 2018-ban születtek meg a lakossági vélemények figyelembe vételével, három lakossági egyeztető fórumot követően, majd a 2019 őszén megválasztott új önkormányzati vezetés megkezdte a kivitelezés előkészítését.

A tervek figyelembe veszik a meglévő növényállományt, az értékes fákat, amelyek mellé nagy felületet évelővirág-ágyásokat telepítenek. Megmarad a tér pihenőpark funkciója, de átláthatóbb és rendezettebb lesz. Az új térburkolatok és az egységes utcabútorok illeszkednek majd a tér múltjához, hangsúlyozzák az irodalmi tematikát. Lesz egy olvasósarok, körülötte zöld háttérfallal, a tér közepén pedig egy pergolát helyeznek el, alatta asztalokkal, padokkal.

A Jókai tér parkosított része továbbra is időben korlátozott módon lesz használható, ezért kerítés fogja körbe. A park világítása is megújul, és a kapcsolódó közlekedési felületek is változni fognak: minden irányból óránként 30 kilométeres sebességkorlátozás lép életbe, a parkolás rendezettebbé válik. Az útpálya térkő burkolatot kap és egy szintre kerül a járdával, összeségében mérséklődik a park körüli forgalom.

A főbb budapesti beruházásokkal kiemelten foglalkozunk a június 10-i Építőipar 2021 konferencián. Részletekért kattints!

Az engedélyekkel rendelkező, végleges kiviteli terv készen van, így a terézvárosi önkormányzat megindította a kivitelező kiválasztásához szükséges közbeszerzési eljárást. A kivitelezésre várhatóan a nyár folyamán kerül sor. A Fővárosi Önkormányzat által meghirdetett 2016-os TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázaton Terézváros Önkormányzata 200 millió forint támogatást nyert a térfelújításra.

Címlapkép forrása: Lépték-Terv Tájépítész Iroda

london_shutter-20170512
vakcina oltás oltatás koronavírus
románia
kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
lakás belső modern airbnb