Előfizetői tartalom

Nincs is olyan durva különbség a nyugati és a magyar lakáspiac között

Portfolio
A koronavírus-járvány nemcsak Magyarországon, hanem más európai országokban is átírta a lakáspiaci trendeket. Spanyolországban a világjárvány erős visszaesést hozott, és Olaszországban is jóval kevesebb lakóingatlan cserélt gazdát tavaly. Franciaországban és az Egyesült Királyságban a kereslet ugyan csökkent, de az árak a pandémia alatt is nőttek. A Takarék Index elemzése azt vizsgálta, hogy hogyan hatott a járvány a lakáspiacokra négy európai országban, valamint Magyarországon. Közös tendencia, hogy a fővárosokban stagnált vagy csökkenésbe fordult az árnövekedés, valamint a családi házak iránti kereslet mindenhol nőtt a korábbi évekhez képest.

Van legalább négy olyan európai ország, ahol a fővárosi fejleményeket és a családi házak iránti keresletet nézve, hasonló tendenciák figyelhetők meg, mint hazánkban, a Takarék Index elemzése alapján. A részletes, országonkénti összefoglaló előtt, íme a legfontosabb megállapítások: Spanyolország: Madridban az átlagnál nagyobb volt a lendületvesztés és a visszaesés...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái