Előfizetői tartalom

Értékálló lakás? - Budapest és az ország ezen részein még a nehéz időkben sem rettennek meg a vásárlók

Portfolio
Az idei év kiemelkedő a lakáspiaci forgalom tekintetében, nem volt azonban ez így a tavalyi évben, amikor mindenki érezte, hogy a járvány a tranzakciók számának is odatett. A kesergés helyett tanulni is lehet a múltból: egy járványhelyzetben is értékálló ingatlant kereső befektetőknek érdemes azokat a területeket, illetve Budapesten belül azokat a kerületeket és körzeteket sorra venni, amelyek még egy ilyen jellegű válságos időszakban is helyt álltak.

Bár a KSH még nem publikálta 2020-as végleges lakóingatlan-forgalmi statisztikáját, az OTP Jelzálogbank 2019-es hasonló feldolgozottsági szintű adataival összevetve, 19%-os forgalomcsökkenés olvasható ki országosan az ádásvételeket tekintve. A végleges számokban megmutatkozó valós visszaesés mértéke ettől eltérhet, mindenesetre ez alapján a teljes tavalyi tranzakciószám...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés