építőipar munkás
Ingatlan

Hogyan fogja teljesíteni az építőipar a fenntarthatósági követelményeket?

Portfolio
Az idei évtől az építőipari szereplők számára is egyre nagyobb hangsúlyt kap a szektorhoz köthető fenntarthatósági és karbonsemlegességi kötelezettségek és vállalások teljesítése. Az EU 2050-ig tűzte ki a minden szektorra kiterjedő karbonsemlegesség elérését, de ez az ambiciózus cél egyben azt is jelenti, hogy az építőipari szereplőknek már most el kell aktívan kezdeni az energiafelhasználás visszaszorítását és a kibocsátások folyamatos csökkentését. Számos pénzügyi finanszírozás is a fenntarthatósági célok teljesítéséhez kötött, ami további lépéskényszer elé állítja a szereplőket. Barta Zsombor MRICS, Greenbors Consulting Kft. alapító partner, HuGBC (Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete), elnökének előadása többek között a karbonkibocsátás csökkentésének lehetőségeit, illetve a Párizsi Klímacélok teljesítéséhez kapcsolódó ösztönzőket és eszközöket mutatja be a június 10-i Építőipar 2021 konferencián.

A negyedik szecióban azon túl, hogy mit tehet az építőipar a nettó zéró karbonkibocsátás érdekében arról is szó lesz, hogy mit akar a jövő megrendelője és melyek a holnap építőipari kihívásaira adott válaszok egy világcég szemével, amiről Kolonics Krisztián, környezetvédelemért felelős vezető, HBM Kft. fog beszélni.

Arról pedig, hogy mit épít a piac, marad-e a lakás és a logisztika a sláger, vagy a most talán kevésbé népszerű és kockázatos szektorok is hamar újjáélednek Banai Ádám, monetáris politikáért és devizatartalék-kezelésért felelős ügyvezető, Magyar Nemzeti Bank moderálásával beszélgetnek az alábbi szakértők:

Ezt követően a díjátadóval és a gin-bárral egybekötött állófogadással zárul a rendezvény, ahol ismét lehetőség lesz a kötetlen beszélgetésre.

Látogass el a június 10-i Építőipar 2021 konferenciára, hogy első kézből értesülj a piacot mozgató legfontosabb folyamatokról!

Címlapkép forrása: Getty Images

diam
perma
bull
tokió japán
beruhazas
wisjh

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
portugália shutter