Előfizetői tartalom

A NAV annyi adatból dolgozik, mint egy 96 év hosszú HD minőségű film mérete

Portfolio
A pénzügyi kérdések és a digitalizációs, adatelemzős törekvések sokszor nehézkesen épülnek be egy építőipari cég életébe. Sok a feladat a tervezéstől a megvalósításig. Finanszírozás, árfolyamkockázat, adóügyek, kötvények, támogatások, körbetartozás, határidők. Ha nem lenne elég a szakmával járó rengeteg extra teher és újdonság adaptálása, lekövetése, megoldása, akkor még ott egy jóadag pénzügyi kérdés és kockázat is. A beruházás tervezésére és a kiadások ütemezésére, illetve pontos felmérésére szerencsére már van technológia, sőt egy BIM alapú költségvetési szoftver már a geometrikus terveket is képes pénzügyi modellé konvertálni. A pontos számítások a hatékonysághoz is hozzájárulnak, ami egy elengedhetetlen része annak, hogy kevésbé fájjon a cégeknek a teljesen fehér adózás, és a megfelelően bejelentett munkások alkalmazása. Ez ugyanis a cél, amit a NAV a rendelkezésre álló leírhatatlan és felfoghatatlan mennyiségű adatával igyekszik is ösztönözni.

Hogyan lehet pénzügyi kontroll alatt tartani az építkezést? A beruházásnak vannak tervezhető és tőlünk független költségei, ám a siker kulcsa a finanszírozás kézben tartása. Jogos igény, hogy a beruházó már az épület tervezésekor azt az összeget szeretné tudni, amelybe a megvalósítás kerül - kezdte el előadását Reicher Péter, régió igazgató, Graphisoft SE. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés