Előfizetői tartalom

Itt az újabb ingatlanlufi? – Őrült módjára veszik a lakásokat a tengerentúlon

Portfolio
A COVID során az életvitelünk és a mindennapi szükségleteink is megváltoztak. Felértékelődött az otthon, kiemelten fontossá vált a hely, ahova a járvány hullámai alatt nemcsak megpihenni jártunk, hanem napjaink legnagyobb részét töltöttük. Ennek viszont az lett az eredménye, hogy globálisan egyre nagyobb az otthoni munkavégzéshez megfelelő lakások iránti kereslet, ami világszerte sok helyen tovább erősítette a lakásárak emelkedését, olyannyira, hogy 2008 után sokan ismét egy lakáspiaci lufi kialakulását vizionálják. Hogy valóban így van-e, azt az amerikai ingatlanpiac példáján keresztül mutatjuk be, kitekintéssel a hazai folyamatokra is.

Bár Magyarországon most éppen enyhül a korábbi évek drasztikus lakásáremelkedési üteme, az OECD statisztikái szerint világszerte - az elmúlt 20 évet nézve - most a leggyorsabb a lakásárak emelkedési üteme. Egyre nagyobb az otthoni munkavégzésre alkalmas lakások iránti kereslet, amivel kapcsolatban sokan egy ingatlanlufi kialakulását vélik felfedezni. Nézzük, mennyire helytálló...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái