Előfizetői tartalom

Építőipar: bejött az ijesztegetés, azonnal behúzta a kéziféket az építőanyagmulti

Portfolio
Bár konkrét törvénymódosításokat még nem fogadtak el, már most látszik, hogy az építőanyagpiac egyes szereplői nem szeretnének a kormány tegnapi bejelentéseivel szembe menni, kockáztatva egy esetleges GVH vagy NAV ellenőrzést, amik mostanában egyre szaporodnak az iparágban. Mivel az építőanyagok ára drámaian megemelkedett, a kormány, a korábbi híreket megerősítve, tegnap többek között azt a döntést hozta, hogy az építőipari termékek kivitelét engedélyhez fogja kötni. Vélhetően ennek hatására is, a budaörsi székhelyű építőipari segédanyaggyártó cég, a Mapei Kft. ma reggel bejelentette, hogy a hazai igények zavartalan kielégítése érdekében fékezte exportját.

Mivel az építőanyagok ára drámaian megemelkedett, a kormány tegnap többek között azt a döntést hozta, hogy az építőipari termékek kivitelét engedélyhez fogja kötni, vagyis Magyarországról meghatározott építőanyagokat a bejelentést és a bejelentés tudomásulvételét követően lehet csak kivinni. Ide tartoznak az acél- és vastermékek, a szigetelőanyagok, a homok, kő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés