Előfizetői tartalom

Általánossá vált a kínálat korlátozottsága - Nem csak az építőiparban erősödhet a GVH szerepe

Portfolio
Bár a nemzetközi ellátási láncok nehézségeire és a koronavírus járvány miatt felmerülő egyéb akadályokra tekintettel a versenyhatóságok 2020-ban toleránsabb hozzáállást hirdettek a készlethiányok és a versenytársi egyeztetések vizsgálatára, az építőipari árak jelenlegi drasztikus emelkedése már a GVH figyelmét is felkeltette. Dr. Szendrő Szabolcs és Dr. Altziebler Dóra, a CMS jogi szakértőinek Jogifórum.hu-n megjelent cikke ennek kapcsán a versenyjogi kérdéseket és a GVH szerepét járta körül.

Az elmúlt hetekben számos cikk és elemzés jelent meg az építőipart érintő súlyos ellátási nehézségekről és az ezt kísérő általános áremelkedésekről. A probléma az EU és a tagállamok szintjén egyaránt jelen van, az Európai Bizottság első lépésként már 2020 második felében közzétette a kritikus nyersanyagok listáját, és egyben az ellátási nehézségekkel kapcsolatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés