Előfizetői tartalom

Ez készül a Balaton környékének legnagyobb fejlesztésében!

A Balaton több mint 150 éve tölt be központi szerepet a hazai turizmusban. A rendszerváltást követően ugyanakkor komoly átalakulás ment végbe a régió idegenforgalmában. Egyfelől felszámolták a kiemelt helyen lévő állami, önkormányzati és vállalati üdülők egy jelentős részét, miközben kinyílt a világ a magyar utazók számára, a tenger vonzása pedig sokakat megbabonázott. Ennek következtében jött egy olyan periódus, amikor a kevésbé fejlett, szolgáltatásban szegényesebb, korábbi presztízséből vesztett Balaton már nem volt annyira vonzó. Az elmúlt 5-10 évben azonban reneszánszát éli „a magyar tenger”, amire a világjárvány eddigi másfél éve egy nagy adag lendületet még rá is tett, és nem csak a magánvásárlások és fejlesztések szaporodnak, hanem egyre több, egykor működő, de az elmúlt évtizedekben használhatatlanná vált, romos állapotban lévő épület, terület újul meg. Jelenleg a balatoni régió legnagyobb fejlesztését hajtja végre a balatonvilágosi egykori Club Aliga területén az Appeninn Nyrt. közvetett többségi tulajdonában lévő PRO-MOT Hungária Kft. A fejlesztés irányítója, a cég ügyvezetője Budvári Róbert a Portfolio-val osztotta meg elsőként a beruházás legfrissebb részleteit.

Civil szervezetek vészharangot kongatnak a Club Aliga fejlesztése kapcsán. Attól tartanak, kiváltságosoké lesz ismét a Balaton legértékesebb partszakasza. Vállalatunk balatonvilágosi vízparti fejlesztésében olyan vízparti rekreációs parkot hozunk létre, amelyben a vízi és szárazföldi szabadtéri sportoké, a gasztronómiáé és a kulturális élményeké a főszerep. A fejlesztés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés