varsó
Ingatlan

Elkészült a Cordia prémium kategóriás varsói ingatlanprojektje

MTI
Befejeződött a Cordia legújabb varsói lakóépületének építkezése, az első lakók már megkezdték a beköltözést - közölte az ingatlanfejlesztő hétfőn az MTI-vel.

A Horyzont Praga 54,5 méter magas, 17 szintes, 164 lakásból álló  épület, amellyel a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia megvetette a lábát a prémium kategóriás projektek szegmensében.         

A közlemény idézte Földi Tibort, a Cordia International igazgatóságának elnökét, aki elmondta: az erős magyar piac mellett Lengyelország is egyre fontosabb szerepet játszik üzleti tevékenységükben. A lengyel piacon csaknem 900 lakás kivitelezését végzik, további 3500 otthon építését tervezik, és várhatóan 500 lakást adnak át az idén.    

A Horyzont Praga projekt mellett a Cordia Krakkóban, Varsóban, a Hármasvárosban (Sopot, Gdansk, Gdynia) aktív, de más lengyelországi városokra is kiterjesztené tevékenységét. Az idén a Cordia három új fejlesztést indított el a lengyel piacon, a Polnord portfóliójával együtt pedig az idén több mint 650 lakás meghirdetését tervezi - olvasható a Cordia közleményében.    

A Cordia a közép- és kelet-európai régióban az egyik legnagyobb lakóingatlan-fejlesztő és -befektető vállalatcsoport, amely jelen van Magyarország, Lengyelország és Románia újlakás-kínálati piacainak közép- és felsőközép szegmensében, továbbá egy pilotprojekttel rendelkezik Spanyolországban.      

A Cordia a közelmúltban megvásárolta a brit Blackswan Property ingatlanfejlesztő társaságot, a varsói tőzsdén jegyzett Polnord SA lengyel lakóingatlanfejlesztő vállalatot, emellett a német bérlakás- és városrehabilitációs piacon aktív, és a tőzsdén jegyzett ARGO Properties N.V. holland társaság 15,9 százaléka is a tulajdonában van.      

A 2020-as konszolidált adatok alapján a vállalatcsoport bevétele 68,3 milliárd forintra nőtt a 2019-es 34,5 milliárd forintról, az adózás előtti eredmény pedig 6,8 milliárd forintról 22,3 milliárd forintra emelkedett. A mérlegfőösszeg 181,6 milliárd forintról 299,2 milliárd forintra, a saját tőke 34 milliárd forintról 69,2 milliárd forintra nőtt.

Címlapkép forrása: Luis Davilla/Cover/Getty Images

minimálbér
vlagyimir putyin
vlagyimir putyin
maszk
covid koronavírus maszk getty stock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Portfóliókezelő menedzser

Portfóliókezelő menedzser
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi és eladási zónákat azonosítunk, melyek a trendekkel kiegészítve szuper hatékony párost alkotnak.
jégkorong hoki