Gödöllői hév
Ingatlan

Újabb hévvonal újul meg Budapesten

Portfolio
Indul a gödöllői és a csömöri hév megújítása - jelentette be közösségi média oldalán Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója. A projekt tervezési szakasza előreláthatólag 2024-ben zárul le, a végleges átadás pedig 2028-ban lehet esedékes. A Vitézy Dávid vezette BFK látszólag hatalmas lendületben van, hiszen szinte naponta jelentik be az újabb és újabb beruházások előkészületeiről szóló híreket - van, hogy napjában akár többet is.

"A Kormány döntése nyomán a Budapest Fejlesztési Központ átvette a gödöllői (H8) és csömöri (H9) hévvonalak fejlesztését a Fővárostól. A budapesti szakaszon vannak előzmények, azonban az agglomerációs szakaszon a tervezés korábban el sem indult, ezt most a BFK megrendelésében fogják megkezdeni" - írja bejegyzésében Vitézy.

Vitézy Dávid
Budapest Fejlesztési Központ, vezérigazgató
Vitézy Dávid a tömegközlekedés és a városi mobilitás szakértője. Pályafutását közlekedési aktivistáként kezdte, a budapesti tömegközlekedés javítása mellett. 2010-ben a Budapesti Közlekedési Központ a
Tovább
Vitézy Dávid a tömegközlekedés és a városi mobilitás szakértője. Pályafutását közlekedési aktivistáként kezdte, a budapesti tömegközlekedés javítása mellett. 2010-ben a Budapesti Közlekedési Központ a Tovább

A fejlesztés első lépéseként a BFK az érintett városok polgármestereivel és országgyűlési képviselőivel egyeztetett - ennek eredményeképp közösen elvetették a korábbi ötletet, miszerint megszűnt volna a csömöri hév.

"Alapvetés, hogy a metróvá fejlesztett vonal nem állhat meg Cinkotánál, ahogy az a korábbi fővárosi tervekben volt, hanem az agglomerációs szakasz fejlesztésének is meg kell történnie egyidejűleg. Korszerű járművek, akadálymentes peronok, gyorsabb eljutási idők szükségesek Budapest határain kívül is, összefüggő rendszert alkotva a hév belső szakaszával és a kettes metróval" - írja a BFK vezérigazgatója.

A tervezési fázis 2024-ben zárulhat le, a teljes beruházás pedig 2028-ra készülhet el

- egy 4 éves építési, illetve járműgyártási időszakkal számolva.

A tervezés során vizsgálni fogják egy-egy megállóhely áthelyezését és új megállók létesítését is a hév elővárosi szakaszán. Szó esett még közúti átjárók szélesítéséről és biztonságosabbá tételéről, és arról is, hogy a hév által okozott területelvágó hatást hogyan tudnánk csökkenteni.

November 18-án újra együtt az ingatlanszakma! A Portfolio Property Awards 2021 díjátadó gálán idén tizenötödik alkalommal díjazzuk a hazai ingatlanpiac legjeit. A további részletekért kattints!

Vitézy szerint a projekt a térség egyik legfontosabb közlekedési fejlesztése ebben az évtizedben, aminek a megvalósulása nagy mértékben enyhítheti a naponta jelentkező forgalmi dugókat. "Célunk, hogy a teljesen megújuló vasúti pályán és a megszépülő állomásokon halkan közlekedő új szerelvények ne csak akadálymentes, hanem kényelmes, biztonságos és környezetbarát alternatívát nyújtsanak majd a ma a vonallal párhuzamosan autózóknak."

Címlapkép: MTI Fotó / Róka László

bogota
koronavírus fertőtlenítő maszk covid járvány
debreceni egyetem
brexit
shutterstock új lakás

Kasza Elliott-tal IBM - elemzés

Október 21-én óriási esett az árfolyama, 20-án 141,9 volt a záró, 21-én 128,33-on zárt, ez majdnem 10%-os esést...

Ricardo Kornai-interjú

Nem emlékszem, hogyan jutottam Michael Parkin 1990-ben megjelent Economics tankönyvéhez, de nyilván úgy vettem. A 12...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
shutterstock új lakás