Előfizetői tartalom

Megtorpan a lakáspiac, vagy csak túlárazott az ingatlanóriás?

Portfolio
Áron alul tervez eladni 7000 saját tulajdonú ingatlant az Egyesült Államok legnagyobb ingatlankereskedelmi portálja, a Zillow - írja a Bloomberg. A Zillow-t leginkább a hazai ingatlan.com-hoz lehetne hasonlítani, annyi különbséggel, hogy a tengerentúli cégnek saját befektetései is vannak. Az ingatlankereskedelmi vállalat utóbbiból tervez eladni most egy nagyobb csomagot, összesen 2,8 milliárd dollárért. A történet érdekessége viszont, hogy az eladásra kínált ingatlanok kétharmadát beszerzési áruk alatt adná tovább a cég, ami több szakértő szerint is aggodalomra adhat okot az amerikai ingatlanpiacon.

A Zillow az Egyesült Államok legnagyobb ingatlankereskedelmi portálja, mely nem csak összeköti az eladót a vásárlókkal, de saját befektetéseket is véghez visz. Legújabb projektjükként beszálltak az úgynevezett "iBuying" trendbe, melynek lényege, hogy a cég lehetőséget kínál az eladóknak, hogy egyenesen a vállalatnak adja el az ingatlant, mely egy algoritmus segítségével...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái